Δικηγόρος έβαζε χέρι στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Η λεία του υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
16:15
07/10/2014
Δικηγόρος έβαζε χέρι στο Ταμείο Παρακαταθηκών
loading

Τέλος στην παράνομη δράση δικηγόρου, ο οποίος καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά, προέβη σε εκταμίευση πολλών χιλιάδων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δήθεν για λογαριασμό των πελατών του, έθεσε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη, 40χρονος ημεδαπός δικηγόρος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία, για «Πλαστογραφία», «Απάτη», «Κλοπή» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και ακολούθως την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανίζονταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστραφέντα χρήματα.

Στο πλαίσιο της έκνομης δραστηριότητας του δικηγόρου, η οποία εντοπίζεται χρονικά από τον Ιούνιο του 2014, ο 40χρονος επισκέφθηκε τρεις φορές το προαναφερόμενο χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα και απέσπασε παράνομα το χρηματικό ποσό των 9.150 ευρώ, ενώ συνελήφθη χθες (τη στιγμή που έλαβε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 2.415 ευρώ, για ανάλογη περίπτωση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο όχημα του συλληφθέντα δικηγόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, τρεις σφραγίδες συμβολαιογράφου, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει