Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης σήμερα το πρωί, καθώς μετά τη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Ο παρουσιαστής φέρεται να αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που “σκηνοθέτησε” τις επιθέσεις στο σπίτι του. Αλλά και οι συγκατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στις επιθέσεις.

Μάλιστα, αναφερόμενοι στο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία που αντιμετωπίζουν φέρονται να ισχυρίστηκαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να επανέλαβαν και ενώπιον του ανακριτή ότι η μόνη σχέση που είχαν με τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει για την ασφάλεια του μετά την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί.

Όσο για το γενετικό τύπο ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής ο ίδιος φέρεται να επεσήμανε ότι εκτός από το δικό του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι συμπληρώνοντας πως τον επίμαχο σάκο τον είχε αφήσει στο κανάλι.

Οι κατηγορούμενοι αναφερόμενοι στη μηχανή που κατασχέθηκε από την αστυνομία ως το όχημα διαφυγής των δραστών από τη Νέα Ερυθραία φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

«Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων που προφυλακίστηκε και πρόσθεσε πως όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. «Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιούριτι και αυτή είναι η μοναδική εμπλοκή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.