Κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια, εντοπίστηκε στο Παγκράτι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο συγκεκριμένο κατάστημα στο Παγκράτι, συνελήφθησαν μία 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας (ιδιοκτήτρια-υπεύθυνη) και ένας 61χρονος ημεδαπός (παίκτης). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και τη προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούν επιπλέον δύο καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

  • Απόφαση του Δ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για παράνομη κατακράτηση.
  • Απόφαση ΣΤ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Επίσης, διαπιστώθηκε παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς είχε τοποθετηθεί στο χώρο του καταστήματος ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα, χωρίς την καταβολή του νομίμου τέλους. Για τη παράβαση αυτή συντάχθηκε σχετική έκθεση η οποία θα αποσταλλεί στην αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με όλα τα παρελκόμενά τους (οθόνη-πληκτρολόγιο-ποντίκι), ένα στρογγυλό τραπέζι διενέργειας παιγνίων με παιγνιόχαρτα και χρηματικό ποσό ύψους 85 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η 47χρονη ιδιοκτήτρια είχε λάβει ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης για να αποφεύγει και να δυσχεραίνει πιθανούς ελέγχους των διωκτικών αρχών.

Συγκεκριμένα είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και επιτήρησης της εισόδου, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα οι συμμετέχοντες στα παράνομα παίγνια. Το σύστημα, το οποίο κατασχέθηκε, αποτελούνταν από τρεις κάμερες που ήταν συνδεδεμένες σε ηλεκτρονικό καταγραφέα, για την αποθήκευση των δεδομένων, ενώ η εικόνα εμφανιζόταν σε οθόνη τηλεόρασης που βρισκόταν εσωτερικά του καταστήματος.

Επιπλέον η πόρτα του καταστήματος άνοιγε με τηλεχειριστήριο, αφού πρώτα ελέγχονταν όσοι προσέρχονταν στο κατάστημα.

Τα παιγνιομηχανήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.