Ελεύθερη αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (16/4) η μητέρα που είχε συλληφθεί επειδή αρνήθηκε να στείλει το παιδί της στο σχολείο χωρίς self test, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 27 Απριλίου.

Η 49χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα μετά την σύλληψή της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, όπως αναφέρει το Thestival.gr.

Κατά την έξοδο της από τα δικαστήρια ομάδα ατόμων που παρέμεναν για να της συμπαρασταθούν την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, ενώ έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Η 49χρονη ευχαρίστησε όλους όσους της συμπαραστάθηκαν στον αγώνα της, αναφέροντας «δεν κάνω τίποτε άλλο, από το να είμαι μάνα».

Ο δικηγόρος της 49χρονης μητέρας δήλωσε ότι «ανεβλήθη για την 27η Απριλίου του τρέχοντος έτους κατόπιν αιτήσεως υπερασπίσεως να προσέλθει ο ένας και μοναδικός μάρτυς κατηγορίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατηγορία και η πράξη που αποδίδεται στην εντολέα μου».

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Την ίδια ημέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου.

Η μητέρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε προβεί και σε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών που απαγόρευσαν την είσοδο του γιου της στο σχολείο, αλλά με εισαγγελική εντολή δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους.