Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός ηλικιωμένου που νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό διασωληνωμένος με κορονοϊό και έχασε τη ζωή του όταν ένας άλλος ασθενής που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο φέρεται να αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα του.

Ο άνθρωπος που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του ηλικιωμένου, έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται φρουρούμενος σε χώρο του νοσοκομείου, μετά από έρευνα της αστυνομίας, η οποία κλήθηκε από τους γιατρούς να εξετάσει αν ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είχε άρωμα θρίλερ εξαρχής με το νοσοκομείο να καλεί άμεσα την αστυνομία, καθώς υπήρχε η υποψία για εγκληματική ενέργεια ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (7/4). Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε χθες το βράδυ από τους γιατρούς αποσυνδεδεμένος από το μηχάνημα με την ειδική μάσκα.

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον ηλικιωμένο και από το νοσοκομείο ειδοποιήθηκε η αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εγκληματική ενεργεία σχετικά με την αποσύνδεση διασωληνωμένου ασθενή.

Έτσι από σήμερα το πρωί οι άνθρωποι της Ασφάλειας ξεκίνησαν τις έρευνές τους για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπήρξε τεχνικό σφάλμα ή ανθρώπινη παρέμβαση.

Τι πρόδωσε τον 60χρονο

Οι υποψίες των Αρχών κινήθηκαν γύρω από τον 60χρονο αλλοδαπό που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με το θύμα και έτσι το πρωί της Πέμπτης (8/4) η σήμανση βρέθηκε στον θάλαμο και πήρε στοιχεία.

Πάνω στο μηχάνημα του αναπνευστήρα βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αποτυπώματα του 60χρονου, ενώ εξετάζεται εάν ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Τον ενοχλούσε ο θόρυβος»

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον 60χρονο, ωστόσο επειδή νοσεί με κορονοϊό, κρατείται φρουρούμενος σε χώρο του νοσοκομείου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας: «η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες και είπε στους αστυνομικούς πως δεν έχει κάνει τίποτα.