Τρεις ανήλικοι που φέρεται να πετούσαν πέτρες από τη μεταλλική πεζογέφυρα που συνδέει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Στάδιο Καραϊσκάκη προκαλώντας φθορές σε κινούμενα οχήματα ταυτοποιήθηκαν ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατόπιν καταγγελιών από οδηγούς οχημάτων για ρίψη πετρών, πρωινές ώρες της 31-3-2021 από τη μεταλλική πεζογέφυρα, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, τρεις ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των επιθέσεων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι ανωτέρω ανήλικοι είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου και είχαν οδηγηθεί στο οικείο τμήμα αρχικά για προστατευτική φύλαξη έως ότου διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στα περιστατικά ρίψης πετρών.

Οι παθόντες οδηγοί που δέχθηκαν τις πέτρες κινούνταν επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο Νέο Φάληρο, στο ύψος της ανωτέρω μεταλλικής πεζογέφυρας. Και στα τρία οχήματα (απορριμματοφόρο και δύο αστικά λεωφορεία) προκλήθηκαν φθορές.

Συσχετίστηκε και καταγγελία για απόπειρα κλοπής

Εκτός των ανωτέρω καταγγελιών, με τους παραπάνω κατηγορούμενους συσχετίστηκε και άλλη καταγγελία, για απόπειρα κλοπής σε βάρος γυναίκας εντός καταστήματος που βρίσκεται κοντά στο σημείο από όπου οι ανήλικοι έριχναν πέτρες, τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν δύο επιπλέον περιπτώσεις επιθέσεων με την ίδια μεθοδολογία στις αρχές Μαρτίου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν οι γονείς των ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.