Συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Ημαθία έξι άτομα, που κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράνομα 34 αλλοδαπούς, μεταξύ αυτών και οκτώ ανήλικους.

Οι διακινούμενοι ήταν στοιβαγμένοι σε τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και κάποιοι ακόμη και στα πορτ-μπαγκάζ των οχημάτων, ενώ ένα πέμπτο όχημα προπορευόταν λειτουργώντας ως προπομπός μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας Ιρανός ενώ οι διακινούμενοι στην πλειονότητά τους κατάγονται από το Ιράκ και τη Συρία. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς, είχαν πληρώσει ο καθένας από 100 έως 200 ευρώ για τη μεταφορά τους από τη Θεσσαλονίκη προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ’ όπου εκτιμάται ότι θα αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι 12 εξ αυτών δεν διέθεταν έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και στην περίπτωση τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.