Επτά χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το Εφετείο έκρινε ομόφωνα ένοχους, όπως και πρωτόδικα, τους δυο κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν την κατηγορία όπως τους αποδίδεται ενώ ζήτησαν την μεταβολή της κατηγορίας, και τους καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας, από κοινού.

Οι δυο κατηγορούμενοι, ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση τεσσάρων ετών, ενώ σήμερα στο άκουσμα της απόφασης ζήτησαν να τους αναγνωριστούν, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την αναγνώριση των ελαφρυντικών έχοντας ήδη ακούσει την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απόρριψη τους. Στη συνέχεια οι δικαστές θα αποφασίσουν για την ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένης Κουμανταρές δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.