«Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…». Με αυτά τα λόγια φέρεται να εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να μιλήσει για την παρουσία στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, του αποκαλούμενου Ινδιάνου ο πρώην κουνιάδος του καταθέτοντας στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ωστόσο, ο μάρτυρας εμφανίζεται να έκανε ένα βήμα πίσω, σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, διευκρινίζοντας πως δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως πράγματι είδε τον πρώην κουνιάδο του μαζί με έναν ακόμη φίλο του τον οποίο περιγράφει «να τρέχουν στο μπούγιο», ωστόσο, σημειώνει πως δεν τον είδε να χτυπάει τον αστυνομικό.

Ανακρίτρια: Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να πείσει για την αξιοπιστία της κατάθεσης του επικαλέστηκε τον Θεό και ζήτησε να εξεταστεί από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

«Να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους». ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ανακρίτρια.

«Του είπα “μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς”»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα είχε προηγηθεί του επεισοδίου μια σύντομη στιχομυθία με τον πρώην κουνιάδο του όταν τον συνάντησε τυχαία στη Νέα Σμύρνη όπου είχε πάει για επαγγελματικό ραντεβού.

«Του είπα «μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς» και μου απαντάει «γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους;» και εγώ του απάντησα «ναι» και αμέσως έφυγα για να  μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς», περιέγραψε στην ανακρίτρια ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε πως ξαφνικά εκείνη την στιγμή  άκουσε  «κάποιον να φωνάζει «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τότε κάνανε ντου».

«Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό». ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως επέστρεψε στο σπίτι του και το επόμενο μεσημέρι πήγε στη ΓΑΔΑ και είπε στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο πρώην κουνιάδος του και ένας φίλος του.

«Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια» φέρεται να τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε πως στην  αστυνομία του έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισε τον πρώην κουνιάδο του και τον φίλο του στο πλήθος.

«Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…» υποστήριξε ο μάρτυρας σημειώνοντας: «Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του….».

«Έχουμε οικογενειακή διαμάχη»

Ο αποκαλούμενος Ινδιάνος είναι ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους που αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Ο 30χρονος , ο οποίος σήμερα απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στην Δυτική Αττική. Αναφερόμενος δε στον πρώην κουνιάδο του που εμφανίζεται να τον κατήγγειλε ως το πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην επίθεση ισχυρίζεται  πως έχουν οικογενειακή διαμάχη. Μάλιστα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Παύλος Σαράκης κάνει λόγο για «αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα» σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του εντολέα του θα επιβεβαιωθούν «και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.