Άγρια επίθεση δέχθηκε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, η οποία θύμισε εμπόλεμη ζώνη. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός κινδύνου στο «401», αναρρώνοντας από τα τραύματά του.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, όταν μια ατόμων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους μοτοσικλετιστές της ομάδας. Ένα άτομο από το πλήθος όρμησε στον ένστολο συνεπιβάτη μίας εκ των μηχανών και τον πέταξε κάτω. Μετά ακολούθησε πολύ ξύλο εναντίον του.

Μάλιστα, τα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, καταγράφηκαν σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο φακός καταγράφει ότι κάποιοι από το πλήθος που είχε κάνει την επίθεση, βρήκαν την ψυχραιμία για να μπει ένα τέλος στην ανελέητη επίθεση.

Όταν οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού πήγαν να τον δουν στο νοσοκομείο ο αστυνομικός τούς περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. «Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Επρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Εψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος», φέρεται να είπε εκείνος.

Ο ίδιος περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν για περίπου 2,5 λεπτά.

Επίσης, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού ακούστηκε και η απορία πώς μέσα σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος, όπου φάνηκαν να υπάρχουν άγριες διαθέσεις, δίνεται υπηρεσιακά εντολή να περάσουν οι μηχανές της συγκεκριμένης ομάδας από εκεί.

Πάντως, η έρευνα που θα γίνει, θα δείξει πώς ακριβώς συνέβη αυτή η ιστορία.