Έπειτα από έρευνα αρκετών μηνών, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας προχώρησε στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε κοκαΐνη στους Παξούς. Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες.

Οι δράστες φέρεται να διακίνησαν, από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, 555 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να διατηρούσαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη, στην Αθήνα, καθώς στην κατοχή τους είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους 348 γραμ. και το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα δυο άτομα, που φέρεται να κατείχαν θέσεις «αρχηγού» και «υπαρχηγού» στην οργάνωση, είχαν τον πλήρη συντονισμό για την ανεύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης στην Αθήνα και την αποστολή της, με σκοπό τη διακίνηση σε τοξικο-εξαρτημένα άτομα, στο νησί των Παξών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν χθες στους Παξούς και τρεις ημεδαποί, φερόμενοι ως συνεργοί της εγκληματικής οργάνωσης. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, καθώς και της προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διακίνησης κοκαΐνης.

Στην εγκληματική οργάνωση φέρεται να συμμετείχε ένας ακόμη Παξινός, ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.