Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι τρεις κατηγορούμενοι για τη διακίνηση 324 κιλών κοκαΐνης. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, συμμορία και αντίσταση, κατά περίπτωση.

Κατά την απολογία του ο Κροάτης φέρεται ότι παραδέχτηκε ότι κατείχε τα δέματα κοκαΐνης τα οποία δεν ήταν δικά του και τα κρατούσε για να τα παραδώσει στους άλλους συγκατηγορούμενους του.

Οι δύο άνδρες με καταγωγή από την Αλβανία, στις απολογίες τους, φέρονται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναφέρει το grtimes.gr. Ισχυρίστηκαν ότι δεν ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβουν τα ναρκωτικά που άλλωστε δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παρουσιάζονται ως ηγετικά στελέχη πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Η δραστηριότητα τους αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ανέλαβαν τον ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος, το οποίο και αναζητείται.