Η διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου από τη δικαιοσύνη ξεκίνησε με τον αρμόδιο εισαγγελέα να καλεί την ολυμπιονίκη να καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη (20/1).

Οι καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου, για σεξουαλική επίθεση από υψηλόβαθμο αξιωματούχο, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη, ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση μελέτησε  όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία της έρευνας του με την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης.

Επιπλέον, ο  εισαγγελέας θα παραλάβει αντίγραφα από την κατάθεση που είχε δώσει η Σοφία Μπεκατώρου σε πταισματοδίκη, στο πλαίσιο άλλης έρευνας που είναι σε εξέλιξη για οικονομικές ατασθαλίες στην Ομοσπονδία την οποία χειρίζεται ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μετά τις καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη. 

Η ολυμπιονίκης θα κληθεί να εισφέρει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της  για το πρόσωπο που έχει, ήδη, κατονομάσει ως δράστη της επίθεσης σε βάρος της αλλά και αν γνωρίζει και για άλλες περιπτώσεις.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαιοσύνη θα ερευνήσει όλες τις καταγγελίες ωστόσο, όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι, δεν μπορεί να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις για πράξεις που έχουν υποπέσει σε παραγραφή αλλά μόνο για μεταγενέστερες.