Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα ανέβει στις 11 Ιανουαρίου 2021 ένας 95χρονος σήμερα κάτοικος της Ρόδου, με κινητικά προβλήματα, που κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εν βρασμώ, και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr ο ηλικιωμένος στις 17 Απριλίου 2013 πυροβόλησε στην περιοχή Άγιος Ιωάννης έναν 68χρονο (τότε) άνδρα γιατί είχαν κτηματικές

Πιο συγκεκριμένα ο δράστης βρισκόταν σε αγρόκτημα, που συνορεύει με έκταση ιδιοκτησίας του θύματος. Μετά από τσακωμό που είχαν για κτηματικές διαφορές, παρουσία ενός άνδρα που βοηθούσε το θύμα σε αγροτικές εργασίες, ο 95χρονος πήρε από αποθήκη του αγροκτήματός του ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον 68χρονο από απόσταση περίπου 20 μέτρων, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο.

Το θύμα βρισκόταν ευτυχώς πίσω από μια λαμαρίνα, ένα όμως από τα σκάγια τη διαπέρασε και τον τραυμάτισε στην γνάθο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και νοσηλεύθηκε.

Ο 68χρονος κατέθεσε ότι όταν έφτασε με τον φίλο του στο αγρόκτημά του για να κάνουν διάφορες γεωργικές εργασίες, διαπίστωσε ότι εντός του περιφραγμένου χωραφιού του, είχαν τοποθετηθεί διάφορες λαμαρίνες. Τις λαμαρίνες, όπως είπε, είχε τοποθετήσει ο 88χρονος τότε για να μην περνάει το νερό από το χωράφι του και του προξενήσει ζημιές στα δέντρα του.

Το θύμα ισχυρίστηκε ότι με ήρεμο τρόπο του ζήτησε να βγάλει τις λαμαρίνες αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ζήτησε από τον φίλο του να τον παροτρύνει αλλά ο 95χρονος φέρεται να τον απείλησε ότι θα τον τραυμάτιζε με ένα φτυάρι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσε έναν πυροβολισμό και ένιωσε ένα κάψιμο στο πρόσωπο. Έπεσε κάτω αιμόφυρτος και αμέσως ο φίλος του τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Κέντρο Υγείας όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον εφημερεύοντα ιατρό, ο οποίος με σημείωμα τον παρέπεμψε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω εξετάσεις.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη κρυμμένο μέσα σε αυτοκίνητο και εκείνος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς νόμιμη άδεια.

Στην προανάκριση αποδέχθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι το θύμα προξένησε φθορές στην περίφραξη του αγροκτήματός του. Ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι είναι διαβητικός, ότι θόλωσε και ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει.