Την ενοχή του 23χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση και τον βαρύ τραυματισμό του ανήλικου μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας, για την οποία δικάζεται ο νεαρός, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Αν ήθελε να σκοτώσει τον ΦΔ θα τον χτύπαγε στη πλάτη, την καρδιά ή την κοιλιά. Θα έπρεπε να είχε οργανώσει διαφορετικά την επίθεση του για να έχει εξασφαλισμένο αποτέλεσμα» είπε η εισαγγελέας κ. Κοσμά και αναφερόμενη στο βαρύ χτύπημα που δέχτηκε το θύμα στο λαιμό εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν επικίνδυνο αλλά απείχε από την καρωτίδα. «Δεν υπήρχε τρώση και δεν θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο. Δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος. Στόχος ήταν το πρόσωπο.»

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε «προδήλως αναληθή» τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι βρισκόταν σε άμυνα προσθέτοντας ότι έγινε μόνο για υπερασπιστικούς λόγους. Όπως είπε «έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αρχή», καθώς αρχικά είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη σχολή του.

Η εισαγγελική λειτουργός είπε ακόμη πως ο κατηγορούμενος «δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα».

«Είναι άξιο απορίας γιατί το θύμα δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε, ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα πρέπει να είχε ακινητοποιηθεί και να βρισκόταν υπό την απόλυτη εξουσία του», είπε η εισαγγελέας αναφερόμενη στην επίθεση.

Η επίθεση, πάντως, φέρεται να έγινε γιατί ο μαθητής είχε γράψει αντιφασιστικά μηνύματα στο θρανίο συμμαθήτριάς του που είναι φίλη του κατηγορούμενου.