Τη στάση της άρνησης φέρεται να επέλεξε ενώπιον της ανακρίτριας ο 27χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ανήκε στον ISIS.

Ο νεαρός, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, σύμφωνα με πληροφορίες ανακάλεσε τους αρχικούς του ισχυρισμούς καταγγέλλοντας ότι η ομολογία του ήταν προϊόν βασανισμού από τα αστυνομικά όργανα.

Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους , κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 27χρονου άρχισε μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στον Ελαιώνα. Στους αστυνομικούς φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται πως άλλαξε σήμερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του νεαρού.

Οι αρμόδιες αρχές, πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες καθώς έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου διέμενε ο κατηγορούμενος.

(Φωτογραφία αρχείου)