Τη δική τους αλήθεια για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την μοιραία βραδιά της δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα καλούνται να πουν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων οι τρεις πρωταγωνιστές της.

Ο 16χρονος κατηγορούμενος είναι ο πρώτος που καλείται σε απολογία την στιγμή που φέρεται να αποποιείται τον ρόλο του εκτελεστή που του αποδίδουν η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία.

Ο ανήλικος φέρεται να επιφυλάσσει για τον εαυτό του δεύτερο ρόλο καθώς επιμένει πως δεν είχε κανένα λόγο να διαπράξει το έγκλημα. «Δεν την μαχαίρωσα εγώ, δεν είχα λόγο να το κάνω» φέρεται να ισχυρίζεται χωρίς, ωστόσο, να αρνείται πως βρέθηκε στο σπίτι τη βραδιά της δολοφονίας.

«Βρέθηκε δυστυχώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή χωρίς ουδέποτε να υπάρχει από μέρους του κάποια πρόθεση διάπραξης ενός τέτοιου ειδεχθούς εγκλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 16χρονου, Αθανάσιος Ράπτης δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Μάλιστα, ο ανήλικος για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του φέρεται να εστιάζει στη βιαιότητα του εγκλήματος, καθώς το θύμα έφερε περισσότερες από 50 μαχαιριές, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν ακολούθησε τους συγκατηγορουμένους του που σκόπευαν να φύγουν από τη χώρα αλλά ζήτησε τη βοήθεια της μητέρας του και στη συνέχεια παραδόθηκε.

Η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της, οι οποίοι απολογούνται αύριο, έχουν ισχυριστεί ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση να κόψουν το νήμα της ζωής της 50χρονης λόγω της άσχημης συμπεριφοράς της. Οι νεαροί κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίζονται πως αρχικά επιχείρησαν να δηλητηριάσουν την άτυχη γυναίκα και όταν δεν τα κατάφεραν αποφάσισαν να την σκοτώσουν μαχαιρώνοντας την μέσα στο σπίτι την ώρα που κοιμόταν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ζήτησαν τη βοήθεια του 16χρονου ο οποίος δέχτηκε ζητώντας ως αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό.

Οι περιγραφές των ανηλίκων σοκάρουν καθώς όπως φέρονται να λένε ο 17χρονος ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα στον 16χρονο τον οποίο και προμήθευσε με το όπλο του εγκλήματος, δηλαδή το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, οι δυο ανήλικοι αναφέρουν πως ο 16χρονος ήταν εκείνος που μαχαίρωσε την 50χρονη την ώρα που ο 17χρονος Ρουμάνος την κρατούσε ακίνητη και την πίεζε με ένα μαξιλάρι. Την ώρα της δολοφονίας η 15χρονη ισχυρίζεται πως βρισκόταν στο δωμάτιο της. «Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα» φέρεται να λέει η κόρη του θύματος. Πρόθεση τους, σύμφωνα με όσα εμφανίζονται να ισχυρίζονται, ήταν να μεταφέρουν το άψυχο σώμα της γυναίκας το οποίο είχαν δέσει και τυλίξει εκτός του διαμερίσματος αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι, πήραν την κάρτα αναλήψεως της 50χρονης έκαναν αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ τραπεζών και έφυγαν από την Αθήνα.