Αναβλήθηκε επ αόριστον η δίκη για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, πριν από περίπου δυο χρόνια, στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης κρίνοντας ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί καθώς δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που τίθενται από την ΚΥΑ για τον κορονοϊό .

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις αστυνομικοί και δύο καταστηματάρχες, ένας κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με την κατηγορία οι κατηγορούμενοι «με πρόθεση επέφεραν στο θύμα σωματικές κακώσεις που μπορούσαν να του προκαλέσουν (όπως και πράγματι συνέβη) κίνδυνο για τη ζωή του» ενώ σημειώνεται ότι πρόθεση τους ήταν η παραμονή του άτυχου Ζακ μέσα στο κατάστημα ώστε να συλληφθεί.

Η οικογένεια του 33χρονου ακτιβιστή από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για δολοφονία του Ζακ σε «δημόσια θέα» αλλά και «για βίαια θανάτωσή του» που «προκάλεσε αγανάκτηση σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χειρίστηκαν τη δικογραφία και την αμετανόητη σκληρότητα που επέδειξαν οι δράστες». Για το λόγο αυτό  ζήτησαν την παραπομπή των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

TAGS