Την βαθιά του οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε στην οικογένεια του Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, που δολοφονήθηκε από διαρρήκτη στην Ανδραβίδα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

«Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία.

Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Με εντολή του υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.

Ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, μόλις αντιλήφθηκε την απόπειρα της διάρρηξης σπιτιού, επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη. Όμως ο τελευταίος, αντέδρασε και του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι.