Λίγο πριν ανοίξει στον Άρειο Πάγο η αυλαία της έρευνας για την υπόθεση Novartis, με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνούσε την τέλεση ή όχι αδικημάτων σε βάρος του.

Μέσω των συνηγόρων του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λύδιας Τσοβόλα, προσέφυγε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία, των αποφάσεων και των πράξεων, της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Όπως υποστηρίζει «οι ακυρότητες αναφέρονται αρχικά στην παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων κα αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια.»

Υπενθυμίζεται  πως ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αρχικά απευθύνει το αίτημά του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που κατά πλειοψηφία το απέρριψε ως νόμω αβάσιμο ενώ στη συνέχεια στράφηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο, ωστόσο, έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να αποφανθεί σχετικά.