Την απαλλαγή του γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των 62 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της λαθρεμπορίας εισηγήθηκε, για δεύτερη φορά, αρμόδιος εισαγγελέας προς το δικαστικό Συμβούλιο.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος στην πολυσέλιδη πρόταση του, σύμφωνα με πληροφορίες , επικαλείται τις αιτιάσεις της Γενικής διεύθυνσης Τελωνείων της ΑΑΔΕ στις οποίες επισημαίνεται ότι «αν ο κάτοχος χρυσού δεν διαθέτει φορολογικά στοιχεία για τη νόμιμη κατοχή του χρυσού, δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία, αλλά συντρέχει εν προκειμένω φορολογική παράβαση.

Οι συγκεκριμένες κατασχέσεις δεν έχουν ως νομιμοποιητική βάση το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αλλά φορολογικές παραβάσεις» επισημαίνοντας, παράλληλα, πως το επίμαχο έγγραφο οδήγησε την ανακρίτρια να «κλείσει» την υπόθεση χωρίς συμπληρωματικές απολογίες.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του συνόλου των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπορία εκ της οποίας οι διαφυγόντες δασμοί-φόροι υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ και πλαστογραφία μετά χρήσεως που φέρονται να τέλεσαν από το 2009 έως τέλη Νοεμβρίου 2018.

Ο εισαγγελέας απευθυνόμενος στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων και να διατάξει την απόδοση των εγγυήσεων, την άρση των δεσμεύσεων και των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και την άρση των κατασχέσεων και την απόδοσή τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες με εξαίρεση το αρχαίο κινητό μνημείο και τα ρολόγια που προέρχονται από κλοπή.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για την τύχη των κατηγορουμένων έχει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.