Βασάνιζαν 5χρονο γιατί ήταν άτακτος: Έσβηναν τσιγάρα πάνω του, απειλούσαν να του κάψουν τα γεννητικά όργανα

Η μητέρα παρέμενε αμέτοχη στην κακοποίηση - Τι είπε στην απολογία της


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
9:13
08/10/2020
Βασάνιζαν 5χρονο γιατί ήταν άτακτος: Έσβηναν τσιγάρα πάνω του, απειλούσαν να του κάψουν τα γεννητικά όργανα
21
loading

Σε βασανιστήρια φέρονται ότι υπέβαλαν ένα 5χρονο αγοράκι η μητέρα του και ο σύντροφος της για να το τιμωρήσουν επειδή ήταν άτακτο. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώ το παιδί σήμερα βρίσκεται στα χέρια ανάδοχης οικογένειας.

Ως φυσικός αυτουργός φέρεται ένας 46χρονος Αιγύπτιος ο οποίος μετά την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών , κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Αυτός χτυπούσε τον ανήλικο και τον έκαιγε με τσιγάρο μπροστά στα μάτια της 25χρονης μητέρας η οποία παρέμενε αμέτοχη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Εις βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για «μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση» για «ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, κατ’ εξακολούθηση».

Η δεύτερη κατηγορείται για «άμεση συνέργεια σε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού και ψυχικού πόνου σε ανήλικο θύμα κατ’ εξακολούθηση».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδείχτηκε ότι ο σύντροφος έβαζε τον ανήλικο τιμωρία στο πατάρι με τους ναργιλέδες όταν δεν τον υπάκουε ενώ ομοίως του κατέβαζε τα εσώρουχα και τον απειλούσε ότι θα του κάψει τα γεννητικά όργανα, επειδή δεν τον υπάκουε. Η μητέρα δεν αντιδρούσε και επιδείκνυε ανοχή στην κακοποίηση του παιδιού της σύμφωνα με το grtimes.gr.

Το βεβαρημένο παρελθόν

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα παρακάτω: Η γεννημένη το 1995 κατηγορούμενη -μητέρα στερούνταν από παιδί φυσικού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Έως την ηλικία των 17 ετών, με επιμέλεια της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, φιλοξενούνταν στο ίδρυμα προστασίας ανηλίκων, υπό τη φροντίδα ανάδοχης μητέρας.

Ενώ ακόμη ήταν ανήλικη έμεινε έγκυος εκτός γάμου από άγνωστο συμμαθητή της στο ΕΠΑΛ όπου φοιτούσε. Λόγω της εγκυμοσύνης της στεγάστηκε σε ίδρυμα για ανύπαντρες μητέρες. Καρπός της σχέσης ήταν η γέννηση, του αγοριού (αγνώστου πατρός), το 2012.

Από τον 9ο μήνα ζωής του παιδιού, η κατηγορουμένη και ο γιος της εγκαταστάθηκαν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας ζευγαριού Ελλήνων το οποίο της παραχωρήθηκε δωρεάν.

Η γυναίκα του ζεύγους γνώριζε προ πολλών ετών την κατηγορουμένη, καθώς εργαζόταν ως ειδική παιδαγωγός στο πρώτο ίδρυμα προστασίας ανηλίκων.

Το ζεύγος (που είχε δύο παιδιά) συνδέθηκε, το συγκεκριμένο χρονικό, διάστημα στενά με την κατηγορουμένη, της παρείχε συστηματική ψυχολογική στήριξη και έγινε στη συνέχεια και ανάδοχος του γιου της.

Μάλιστα, μετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του παιδιού, καθώς με δικές τους ενέργειες αυτό εγγράφηκε από το σχολικό έτος 2016/17 σε νηπιαγωγείο και παρακολουθούσε άλλε εξωσχολικές δραστηριότητες (κολυμβητήριο, χορωδία).

Το 2017, η κατηγορουμένη σύναψε ερωτικό δεσμό με το συγκατηγορούμενο της υπήκοο Αιγύπτου ο οποίος ήταν μεγαλύτερος ηλικιακά κατά 21 έτη (γεννηθείς το 1974) και είχε οικογένεια με 5 παιδιά στη χώρα καταγωγής του. Από τότε συζούσαν όλοι μαζί, οι κατηγορούμενοι και ο 5χρονος, σε διαμέρισμα, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Η παρατηρητικότητα των εκπαιδευτικών

Κατά το διάστημα της φοίτησης του στο παραπάνω νηπιαγωγείο έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του σχολείου μια συστηματική παραμέληση του μικρού από τη μητέρα του.

Το παιδί εμφανιζόταν συχνά βρόμικο, δεν είχε μαζί του την κατάλληλη τροφή, παρέμενε στο σχολείο και μετά τη λήξη του προγράμματος γιατί η μητέρα του καθυστερούσε ή δεν προσερχόταν καθόλου για να τον παραλάβει κ.α.

Το Δεκέμβριο 2017, η νηπιαγωγός του μικρού παρατήρησε ότι ο 5χρονος έφερε μελανιές εσωτερικά στα πόδια, τις οποίες της ανέφερε ότι προκαλεί ο σύντροφος της μητέρας του τσιμπώντας τον.

Ακόμη, μετέφερε στη δασκάλα του ότι τον χτυπάει συχνά όταν δεν είναι ήσυχος, με τη συναίνεση της μητέρας του. Ανάλογα ίχνη κακοποίησης υπέπεσαν στην αντίληψη και της νονάς του μικρού (γυναίκα του ζεύγους) που εντόπισε επανειλημμένα στο σώμα του καψίματα από τσιγάρα, τα οποία φωτογράφιζε κατά διαστήματα.

Καταγγελία και αστυνομική έρευνα

Έτσι, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης όπου ο μικρός κατέθεσε ότι: Ο σύντροφος της μητέρας του, όταν είναι άτακτος, τον αρπάζει με τα δύο χέρια του από το λαιμό και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Τον χτυπάει συχνά στο πρόσωπο και στους μηρούς με τα χέρια του. Τον έχει κάψει με τσιγάρο στα χέρια του. Αυτή η βίαιη συμπεριφορά είναι συχνή και εκτυλίσσεται ενώπιον της μητέρας του, η οποία παραμένει αμέτοχη.

Ανέφερε μάλιστα ότι κατά τις ημέρες των εορτών Χριστουγέννων 2017 και Πρωτοχρονιάς 2018 υπέστη ξυλοδαρμό από τον κατηγορούμενο με χτυπήματα στο πρόσωπο και τους μηρούς και κάψιμο στα χέρια με τσιγάρο. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού καθώς διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης.

Την ίδια χρονική περίοδο,  μητέρα και σύντροφος συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας εξαιτίας της εμπλοκής τους σε κύκλωμα διακίνησης πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στη χώρα, ενώ του αποδόθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες. Παράλληλα οι δικαστικές αρχές διέταξαν την αφαίρεση της επιμέλειας του ανηλίκου από την κατηγορουμένη και παρήγγειλαν την παράδοση του στη νονά του.

Απολογίες

Στην απολογία της ενώπιον ανακριτή, για την υπόθεση της κακοποίησης, η κατηγορουμένη αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας στις αποδιδόμενες πράξεις και επικαλέστηκε καταρχήν ότι οι σωματικές βλάβες του παιδιού της ήταν συνηθισμένες από καθημερινά μικροατυχήματα παιδιών της ηλικίας του.

Περαιτέρω, ανέφερε ότι η καταγγελία για κακοποίηση του προήλθε από την πρόθεση του ζεύγους των αναδόχων του να της αποσπάσουν τον γιο της προκειμένου να δοθεί για υιοθεσία σε άτεκνο φιλικό τους ζευγάρι.

Ο συγκατηγορούμενος της- ως φυσικός αυτουργός- δεν απολογήθηκε επειδή φυγοδικεί μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ενώ στη μητέρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar καποιο λαθρονι….

  βαζει αρνητικες.αν παρατηρησετε οπου αναφερεται καποιο σχολιο σε [...],εβαλε αρνητικη.λαθραια ειναι η ζωη σου ολη κ αν εισαι ΕΛΛΗΝΝΑΣ που υποστηριζεις εγκληματιες λαθρονια,δεν σου αξιζει ουτε η λυπηση ουτε η ντροπη.αυτα που διαβαζεις δεν ειναι μυθιστορημα του ουγκο διποδη υπαρξη.ειναι η πραγματικοτητα.ειναι η ζωη.οποτε βαλε κ καμια αρνητικη εκει που ειμαι σιγουρος οτι ξερεις...

 2. avatar mariasofi

  οι γείτονες δεν άκουγαν; δεν έβλεπαν; μπορεί τώρα κάποιοι από τους γείτονες να κάνουν σχόλια εδώ... είμαστε συνυπεύθυνοι όταν δεν μιλάμε...

 3. avatar Aimilios

  αν η μανα ειναι μουσουλμανα, οκ, δεν εχει κανενα δικαιωμα, ειναι μια γλαστρα.
  Αν ομως ειναι ελληνιδα, πραγματικα ντροπη της... Καμια ελληνιδα δεν μεγαλωνει ετσι και δεν μπορει να επιτρεπει να συμβαινουν αυτα στο παιδι της

 4. avatar andrianak

  [...] αν ήταν Αυγύπτιος, αν ήταν Έλληνας, αν ήταν Αλβανός το θέμα έίναι ότι ήταν κτήνος, μα πιο πολύ κτήνος ήταν η [...] η μάνα του που άφηνε να της βασανίζουν το σπλάχνο της. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν λυγίζει να ομολογήσει τι συνεβαινε παρά έχει την πονηριά να καλύψει τα γεγονότα λέγοντας ότι είναι χτυπήματα που προκαλούσε μόνο του το μικρούλι. Αυτή η [...] η μάνα του που στράφηκε εναντίον της γυναίκας που τόσο την στήριξε στην ζωή της. Φαίνεται κουβαλάει το dna της δικής της [...]μάνας που την παράτησε. Φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής τους. Αν δεν δουν να έχει προκύψει και τίποτα άλλο στο μικρούλι από τον [...]\"Αιγύπτιο\". Μωράκι μου που τόσο σκληρά σου φέρθηκε η ζωή, εύχομαι τώρα να νιώσεις την αγάπη που στερήθηκες κι αυτή χρειάζεστε όλα τα παιδάκια πιο πολύ κι απ την τροφή που λέει ο λόγος, στην αγκαλιά της νονούλας σου. Μπράβο και στο σχολείο και σ όσους ενεπλάκησαν κι έσωσαν εγκαίρως έναν άγγελο, προτού κατέληγε νεκρό στο Παίδων με φτηνές δικαιολογίες μιας αμεταμέλητης μηΤΕΡΑΣ. Δεν με ενδιαφέρει πως μεγάλωσε αυτή, το μητρικό ένστικτο δουλεύει όπως και να χει. Τα ζώα μας το αποδεικνύουν συχνά αυτό και τελικά.αναρωτιόμαστε ποιος είναι το ζώο τελικά....

  1. avatar Μπραβο σου

   Τίποτα άλλο τα είπες όλα

 5. avatar Ο ανάποδος

  Θα πρέπει να επιβάλλεται ο Σολομώντειος νόμος.
  Οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
  Να δω μετά αν έχουν τ\' @@@ όλοι αυτοί οι ψευτονταήδες που κοκοποιούν
  βασανίζουν ανθρώπους και ζώα.

 6. avatar ΑΖΙΚ

  Μισή ώρα σε ένα δωμάτιο με ηχομόνωση και χωρίς παράθυρα...

 7. avatar CARAVACCIO

  ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΥΧΟ ΠΛΑΣΜΑ... ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ...

 8. avatar Σε τετοιες

  περιπτωσεις θα επρεπε να ισχυει ο παλιος εβραικος νομος: οφθαλμον αντι οφθαλμου κλπ. Ολοι αυτοι οι \"νταηδες\" μολις φανε [...] γινονται αρνακια.

 9. avatar mitsos.sveltos

  στειρωση και στους δυο να μην μπορουν να κανουν αλλα παιδια και αμεση απελαση για τον πατριο και φυλακιση για την μητερα

 10. avatar Dodo

  Φανταστείτε μόνο τι περνούσε αυτό το παιδάκι.
  Κλείστε τα μάτια σας και φέρτε το εικόνα στο μυαλό σας.
  Όσοι έχετε παιδιά , φανταστείτε κάποιος να τα έκανε αυτά στο παιδί σας .
  Τι θα του κάνατε ; Ποια θα έπρεπε να είναι η ποινή ;
  [...] ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!!!!!!

 11. avatar Ρασπούτιν!

  Τι @&! θέλουν!!!

 12. avatar ακερσεκοντ

  ο πολύ πολιτισμός του Μητσοτάκη φάτε τον

  1. avatar Πλάκα έχεις καημένε

   Ε, όχι και πολυπολιτισμός του Μητσοτάκη! Το ανέκδοτο της ημέρας από κάποιον που δεν ξέρει ούτε ανέκδοτο να πει. Μάλλον κα\'νας μπέμπης θα είσαι που τώρα βγήκε από το αυγό του και δεν έζησες τα τραγελαφικά ευτράπελα του Σύριζα με τις δέκα χιλιάδες αφίξεις την ημέρα, το δεν έχουμε σύνορα, μπείτε ελεύθερα από τη Θράκη, μην τους ταράξουμε να λιάζονται στην Ομόνοια, συντρόφια μας ΜΚΟ-συνεργάτες των δαικινητών, η ιδεολογία μας δεν έχει σύνορα, αδέλφια μας Τούρκοι, όλοι οι λαοί ενωμένοι.....

  2. avatar Μήτσος77

   Επειδή μάλλον είσαι νέος, για γκουκλαρε \"Μανώλης Δουρής\", που ήταν και ελληνάρας, και πες μας τι έμαθες σήμερα.

   1. avatar τολιος

    ο δουρής ήταν ψυχικά αρρωστος και [...] .
    οι φίλοι σου οι μετανάστες έτσι μεγαλώνουν,αυτή είναι η διαφορά.
    Καταλαβέ το

 13. avatar 5 λεπτά

  Να είχα μαζί τους....!!!!

 14. avatar Sark

  Κτηνοι εσας δεν μπορει να σας κρινει η δικαιοσυνη, αθωοι εξω,μονο ο θεος, εκει θα δωσετε εξηγησεις.Παρακληση προς οποιονδηποτε γονεα δεν θελει δεν επιθυμει δεν γουσταρει δεν εχει την δυνατοτητα να μεγαλωσει ενα αγγελουδι να το παραχωρει σε ανθρωπους που θελουν σε υπηρεσιες δεν ξερω κι εγω που αλλου ,μην τραυματιζετε αθωες ψυχουλες που απλα θελουν να μεγαλωσουν.

 15. avatar Φοβάστε να γράψετε ακόμα και την λέξη ‘Αιγύπτιος’

  στον τίτλο σας

  1. avatar Kj

   Ενω οι Έλληνες πισω πάνε στν ενδοοικογενειακή βία σκέφτητε λογικά και όχι με το ρατσισμό μέσα σας να κρίνουμε καταστάσεις

 16. avatar Ως φυσικός αυτουργός φέρεται ένας 46χρονος Αιγύπτιος ο οποίος μετά την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών , κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

  Σα να λέμε κακοποιός λαθρομετανάστης-λαθρομεταφορεας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει