Πενταμελής εγκληματική οργάνωση, με «ειδικότητα» σε ληστείες και κλοπές, εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 20, 24 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 τρία από τα μέλη της οργάνωσης μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στο Σχολάρι και με την απειλή καλάζνικοφ αφαίρεσαν 9.859,72 ευρώ, ενώ προτού τραπούν σε φυγή πυροβόλησαν μια φορά με ένα πιστόλι κρότου.

Το όχημα διαφυγής που είχαν χρησιμοποιήσει, είχε κλαπεί έναν μήνα νωρίτερα από την περιοχή της Ανάληψης και στη συνέχεια βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένα πιστόλι κρότου και ένα φυσίγγιο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένης κλοπής και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Εναντίον του 20χρονου συλληφθέντα καθώς και ενός 44χρονου συγγενή του, που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων 46 δενδρύλλια κάνναβης.