Επίθεση με βενζίνη στον Βόλο: Νέα ψυχιατρική εξέταση για τον 37χρονο – Τι πόρισμα έβγαλαν οι ειδικοί

Ο «Κάμελ» φέρεται να έχει πλήρη συνείδηση και να αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
16:56
04/09/2020
Επίθεση με βενζίνη στον Βόλο: Νέα ψυχιατρική εξέταση για τον 37χρονο - Τι πόρισμα έβγαλαν οι ειδικοί
3
loading

Σοκ στις αρχές αλλά και στην κοινωνία του Βόλο έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις σε γυναίκες με βενζίνη από άστεγο 37χρονο άνδρα με το όνομα «Κάμελ». Οι αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές, αστυνομικές, κοινωνικές και ψυχιατρικές αρχές, δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να εντοπίσουν την κοινή εκείνη φόρμουλα, ώστε να προστατευτούν θύτης και θύματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βόλου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελική Αρχή του Βόλου, μετά και την νέα καταγγελία γυναίκας  ότι δέχθηκε επίθεση με βενζίνη, ο 37χρονος άνδρας εξετάστηκε εκ νέου από τη δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου και για μια ακόμη φορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πόρισμά της καταλήγει ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό και χρήζει απεξάρτησης από τη βενζίνη σε ειδική κλινική.

Οι ψυχίατροι οι οποίοι έχουν εξετάσει τον δράστη, λέγεται ότι στην εισήγηση – πόρισμα υποστηρίζουν ότι έχει πλήρη συνείδηση και ότι αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο 37χρονος πριν καιρό είχε περιλούσει νεαρή γυναίκα, με αποτέλεσμα η βενζίνη να πάει στα μάτια της και να υποστεί μόνιμες βλάβες όρασης. Για την πράξη του αυτή δικάστηκε, φυλακίστηκε, αλλά και πάλι δεν σταμάτησε τη δράση του.

Σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία της χώρας μας, που καθορίζει την ακούσια νοσηλεία ενός ατόμου σε ψυχιατρική κλινική, απαιτούνται συγκεκριμένες ιατρικές γνωματεύσεις, αν η συμπτωματολογία του οδηγεί τους ψυχιάτρους να εισηγηθούν τον εγκλεισμό, που στην περίπτωση του  37χρονου «Κάμελ» δεν ισχύουν.

Όταν η ιατρική κοινότητα, καταλήγει και όχι μόνο μια φορά, στο πόρισμα ότι δεν είναι ψυχιατρικό περιστατικό, τότε η ευθύνη ανήκει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας και εν συνεχεία να οδηγηθεί σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης.

Πάντα,  και σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  ο 37χρονος δράστης έχει οικογένεια – αδελφές- οι οποίες  δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του και συνεπώς δεν τον βοηθάνε πρακτικά και οικονομικά. Τέλος, εκτιμάται ότι ο άστεγος δράστης, επιτίθεται σε γυναίκες, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να συλληφθεί και να φυλακιστεί, ώστε να εξασφαλίσει στέγη, τροφή και θέρμανση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Κουκούλα καί χαντάκι

    Καί ξεμπερδεύεις, δεν θά χάσει ή Βενετία βελόνι γιατί στο τέλος κάποια αθώα κοπέλα θά τήν πληρώσει από αυτό τό σκουπίδι.

  2. avatar γεο

    Αν ηταν σε κανένα σοβαρό κράτος της ευρώπης η αμερικής τωρα θα τον ειχαν μπουζουριάσει,αλλά εδω στην αφρικανική αποικία της ευρώπης οι νόμοι ειναι λάστιχο απο σώβρακο που δεν στέκεται στη μέση.

  3. avatar !!!!

    συριζοκαταστασεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει