Στη «φάκα» των αρχών έπεσε μια σπείρα νεαρών αλλοδαπών, που διέπρατταν ληστείες στις περιοχές του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και του λόφου Φιλοπάππου.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς, ηλικίας 16 και 18 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 8 Μαρτίου, στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα με τη χρήση σωματικής βίας από τρεις 17χρονους, τα κινητά τους τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες μαζί με τουλάχιστον άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή του κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Λόφο του Φιλοπάππου.

Οι κακοποιοί είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με την απειλή μαχαιριών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες, τον τελευταίο μήνα διέπραξαν πέντε ληστείες σε βάρος ημεδαπών και αλλοδαπών τουριστών.

Συνελήφθησαν, επίσης, δύο αλλοδαπές, ηλικίας 38 και 39 ετών, μητέρες των δύο ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.