«Όχι» λέει η αρμόδια εισαγγελέας στο αίτημα της επικεφαλής της εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, για ακύρωση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την απόρριψη της προσφυγής της κ. Τουλουπάκη, η οποία υποστηρίζει ότι η δίωξη που αντιμετωπίζει, για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, είναι άκυρη, καθώς η δικογραφία είχε ήδη αρχειοθετηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λ. Σοφουλάκη, όταν ο δεύτερος αντεισαγγελέας Ε. Ζαχαρής έδινε την παραγγελία του για να καταστεί κατηγορούμενη.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώνει διαφορετική άποψη, καθώς φέρεται να αναφέρει ότι οι δύο αντεισαγγελείς, σύμφωνα και με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διενεργούσαν την έρευνα τους αυτόνομα και ισότιμα. Συνεπώς, ο καθένας είχε αυτοτελές δικαίωμα να καταλήξει σε κρίση, χωρίς να τίθεται θέμα χρονικής προτεραιότητας ή αρχαιότητας, φέρεται να αναφέρει στο σκεπτικό της πρότασης της η εισαγγελική λειτουργός.

Πάντως, το τελευταίο λόγο για την τύχη της προσφυγής της κ. Τουλουπάκη έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.