ΣτΕ: Η Ολομέλεια τίμησε τον πρόεδρο της Αθανάσιο Ράντο

Αποχωρεί την 1η Ιουλίου από το δικαστικό σώμα, λόγω ορίου ηλικίας, μετά από 42 χρόνια στο δικαστήριο


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:14
26/06/2020
ΣτΕ: Η Ολομέλεια τίμησε τον πρόεδρο της Αθανάσιο Ράντο
loading

Σε έκτακτη συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τίμησε σήμερα τον πρόεδρο της Αθανάσιο Ράντο, ο οποίος αποχωρεί την 1η Ιουλίου από το δικαστικό σώμα, λόγω ορίου ηλικίας, μετά από 42 χρόνια στο δικαστήριο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Κράνης, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  Ιωάννης Σαρμάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, πρώην πρόεδροι του ΣτΕ, καθηγητές Πανεπιστήμιων των Νομικών Σχολών, δικαστές, κ.λπ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε συγκινητική την εκδήλωση η οποία, όπως είπε, οριοθέτησε το τέλος μιας περιόδου για τον κ. Ράντο ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας.

Από την πλευρά του ο κ. Ράντος ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάτι που είναι σπίτι σου, δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς κάποιους, που είναι η οικογένεια σου, κάτι που επί 42 χρόνια υπήρξε η ζωή σου» και απευθυνόμενος στους νέους δικαστές του ΣτΕ τόνισε πως «οι θεσμοί από το εσωτερικό τους φθείρονται και όχι από τις, άλλωστε αναπόφευκτες, εξωτερικές επιθέσεις».

«Οι νεώτεροι συνάδελφοι να αγαπήσουν και να υπηρετήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΣτΕ, προκειμένου αυτό να παραμείνει σταθερό στον πλου του προς τον εύξεινο λιμάνι της κατοχύρωσης και ανάπτυξης του κράτους δικαίου, για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών. Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος για όποιον δεν γνωρίζει σε ποιο λιμάνι κατευθύνεται. Και σεις, πρέπει να γνωρίζετε και το λιμάνι και το μέσον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράντος.

Στη δικαστική διαδρομή και το κύρος του κ. Ράντου αναφέρθηκαν οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ, Δημήτρης Σκαλτούνης, Παναγιώτης Ευστρατείου, Μαρία Κωνσταντινίδου, οι καθηγητές των Νομικών Σχολών Νίκος Κλαμαρής και Σπύρος Βλαχόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος.

Μάλιστα, ο τελευταίος, εκ μέρους όλων των δικαστών του ΣτΕ, προσέφερε στον κ. Ράντο ένα πίνακα   του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει