Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Άργους η ανθρωποκτονία 82χρονου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί μαζί με το αυτοκίνητό του στις 11 Ιουνίου 2013 και δηλώθηκε η εξαφάνιση του.

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, σε δύσβατη περιοχή στο Ρητό Κορινθίας, βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου και στη συνέχεια, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, λύθηκε το μυστήριο και εξιχνιάστηκε η υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την ημέρα της εξαφάνισης ο 82χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια 25χρονη Βουλγάρα, την οποία πήγε και τη συνάντησε στο σπίτι της στο Χιλιομόδι Κορινθίας, όπου διέμενε με τον 27χρονο ομοεθνή φίλο της, που απουσίαζε από το σπίτι.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βούλγαρος στις αρχές, ο ηλικιωμένος προσπάθησε να συνευρεθεί με την 25χρονη και επιστρέφοντας αυτός στο σπίτι και βλέποντάς τον 82χρονο, του επιτέθηκε κι άρχισε να τον χτυπά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δύο Βούλγαροι, στη συνέχεια έφυγαν από το σπίτι, αφού πήραν τα χρήματα που είχε στην τσέπη του ο 82χρονος μαζί με το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ακολούθως πούλησαν.

Αργότερα με τη βοήθεια ενός 35χρονου Αλβανού, πήγαν στο σπίτι όπου είχαν αφήσει το πτώμα του 82χρονου, το πήραν και το μετέφεραν σε ένα ημιτελές σπίτι, στη θέση Νταμάρι στο Χιλιομόδι, όπου το έκαψαν. Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, έβγαλαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και το έριξαν σε γκρεμό στο Ρητό Κορινθίας, όπου λίγους μήνες μετά βρέθηκε.

Ο 27χρονο Βούλγαρος και ο 35χρονος Αλβανός προσήχθησαν χθες στην ασφάλεια ‘Αργους, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ η 25χρονη που αναζητήθηκε από τις αρχές, διαπιστώθηκε ότι προ διμήνου έφυγε για τη Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ περισυλλέγησαν υπολείμματα των οστών του ηλικιωμένου και βρίσκονται για εξέταση στην Ιατροδικαστική υπηρεσία. Η ασφάλεια ‘Αργους που εξιχνίασε την ανθρωποκτονία του ηλικιωμένου, σχημάτισε δικογραφία η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου και αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.