Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις εξελίξεις για το έγκλημα στην περιοχή του Αγίου Σώστη στη Ζάκυνθο όπου άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν το μεσημέρι της Τρίτης, την 37χρονη επιχειρηματία και τραυμάτισαν τον 53χρονο σύζυγό της, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αχαΐας.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραστών, οι επέβαιναν σε μία γκρι μηχανή και άνοιξαν πυρ εναντίον του ζευγαριού, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

Οι αρχές, όπως μεταδίδει το imerazante.gr συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παρέμειναν και χθες στο σημείο του εγκλήματος. Μάλιστα, έλεγχοι γίνονται και στο λιμάνι, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες σε περίπτωση που προσπαθήσουν να φύγουν από το νησί. Επίσης, εξετάζεται προσεκτικά και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι σύντομα θα εντοπίσουν τους δράστες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο πριν τις 14:45, η γυναίκα ενώ επέβαινε ως συνεπιβάτης σε μηχανή με τον σύζυγό της, δέχτηκε τα πυρά δύο δραστών, οι οποίοι επίσης επέβαιναν σε μηχανή και ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από τις περαιτέρω έρευνες. Επίσης, φορούσαν λευκά κράνη. Το ζευγάρι εκείνη την ώρα επέστεφε στο σπίτι του και οι δράστες τους πλησίασαν από το αντίθετο ρεύμα. Με τους πρώτους πυροβολισμούς, η γυναίκα έπεσε νεκρή στην άσφαλτο, ενώ ο σύζυγός της τραυματισμένος κατάφερε να απομακρυνθεί.

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν, όμως ο 53χρονος κατάφερε να διαφύγει. Σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου ζήτησε βοήθεια από έναν φίλο του και κλήθηκε ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον ίδιο αλλά και τη σύζυγό του στο νοσοκομείο. Το απόγευμα έγινε η διακομιδή του τραυματία σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αχαΐας. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η γυναίκα δέχθηκε μια σφαίρα στην πλάτη που την έριξε νεκρή στο έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο, η άτυχη γυναίκα κατέληξε από διαμπερές τραύμα στην ωμοπλάτη, ενώ ο 53χρονος δέχτηκε δύο σφαίρες.

Στο σημείο του εγκλήματος έσπευσε άμεσα η Αστυνομία για να συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χωρίς να προηγηθεί κάποια συνομιλία, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να βρει ακαριαίο θάνατο. Τα δύο θύματα της επίθεσης ήταν επιχειρηματίες του τουρισμού, ενώ η 37χρονη, μητέρα τριών παιδιών, ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Αδελφός θύματος: «Είχαν βάλει στόχο τον γαμπρό μου»

Ο αδελφός της 37χρονης, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε πως οι δράστες είχαν στόχο τον γαμπρό του και τελικά την πλήρωσε η αδελφή του, η οποία δεν έφταιγε σε τίποτα. Όπως είπε, η αδελφή του ήταν πολύ επιτυχημένη επιχειρηματίας της Ζακύνθου και πολύ αγαπητή στο νησί.

«Είχαν βάλει στόχο τον γαμπρό μου και την πλήρωσε η αδελφή μου, που δεν έφταιγε σε τίποτα. Ήταν πολύ καλή αδελφή, σκληρή στη δουλειά της αλλά καλή, σε αντάμειβε. Δεν ενοχλούσε άνθρωπο. Ήμουν και εγώ στη δουλειά εδώ και 15 χρόνια. Είχαν 4 – 5 ξενοδοχεία, δουλειές κάτω στη θάλασσα, ενοικιαζόμενα σκάφη. Ήταν πολύ καλή με τα παιδιά της. Θα πρέπει να τα αναλάβω από σήμερα εγώ. Τρία παιδιά είχε, δύο κοριτσάκια και ένα αγόρι. Ο γαμπρός μου τη γλίτωσε με τρεις σφαίρες. Τον έχουν στο νοσοκομείο του Ρίου. Η αδελφή μου είναι στο νεκροτομείο από χθες. Το λέει όλη η Ελλάδα. Δεν έφταιγε σε τίποτα η αδελφή μου. Πάντα άλλος την πληρώνει. Είχαν βάλει στόχο τον γαμπρό μου. Η αδελφή μου φοβόταν ότι κάτι θα συμβεί» είπε.