Ένας ακόμα από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, συνελήφθη νωρίτερα στο Μαρκόπουλο ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου, που κατάφερε να διαφύγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμολέγκος παρουσιάστηκε στις 4.30 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, μαζί με τον έναν από τους απαγωγείς, τον οποίο έπεισε να παραδοθεί, με το αιτιολογικό ότι η Αστυνομία ήταν βέβαιο ότι τους είχε εντοπίσει μέσω του κινητού τηλεφώνου και η σύλληψή τους ήταν θέμα χρόνου.

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, που είχε στην κατοχή του, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη χτες το βράδυ, γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.

Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στην περιοχή του Γέρακα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί αργότερα βρέθηκαν στο σημείο σπασμένα τα γυαλιά του.
Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν.

Έτσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων
αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (δύο εκατομμύρια ευρώ αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν.

Το απόγευμα όμως, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δεν θα γλύτωνε την σύλληψη και αυτός, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Ο 37χρονος Μολδαβός και ο επιχειρηματίας αυτή την ώρα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, όπου δίνουν κατάθεση, ενώ εκεί οδηγήθηκε και ο δεύτερος δράστης, που συνελήφθη λίγη ώρα πριν.

Ο συλληφθείς επέβαινε σε ταξί που δεν ήταν μισθωμένο, μαζί με τον τρίτο που αναζητείται.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν πληροφορία ότι οι απαγωγείς κινούνταν με ταξί και μάλιστα είχαν και τον αριθμό κυκλοφορίας, γι’ αυτό έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο όχημα, όπου συνέλαβαν τον έναν από τους επιβάτες, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες από την Ασφάλεια, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.