Οι φωνές διαμαρτυρίας από ένα μικρό ορεινό χωριό της Αχαΐας έπιασαν… τόπο. Από αύριο οι περίπου 38 μαθητές του δημοτικού σχολείου Ριόλου θα έχουν το δάσκαλο που ζητούσαν για περισσότερο από ένα μήνα, από την ημέρα δηλαδή που τα σχολεία όλης της χώρας άνοιξαν.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Βασίλης Χονδρογιάννης, μίλησε στο newsbeast.gr και εξήγησε ότι λόγω νομοθετικών κωλυμάτων δεν μπορούσε να βρεθεί ο δάσκαλος που έλειπε από το σχολείο.

«Μετά από τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, θέλω να σας πληροφορήσω ότι από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος διευθυντής του σχολείου. Και σήμερα το μεσημέρι, στο υπηρεσιακό συμβούλιο που θα κάνουμε, θα ανακοινώσουμε ότι στο ολοήμερο σχολείο του χωριού θα προστεθεί και ένας δάσκαλος ακόμη. Κι αυτό γιατί πολλά από τα παιδιά του χωριού επιθυμούν να παρακολουθούν μαθήματα και στο ολοήμερο σχολείο», λέει ο κ. Χονδρογιάννης.

Μάλιστα, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας αναφέρει ότι χθες αργά το απόγευμα συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και τους ανακοίνωσε ότι στο σχολείο θα έρθει ο δάσκαλος που ζητούσαν. «Τους ενημέρωσα ότι το πρόβλημα τους λύθηκε κι εκείνοι μας ευχαρίστησαν» σημειώνει.

Για την ιστορία πάντως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού, Ρήγας Θανασάς, το τελευταίο διάστημα διαμαρτυρόταν εντόνως για το πρόβλημα, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Τα παιδιά μας πάνε και έρχονται στο σχολείο χωρίς νόημα. Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Πέρυσι με μεγάλη πίεση ο δάσκαλος ήρθε στα τέλη Νοεμβρίου. Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα και να προχωρήσουν στη ζωή. Ούτως ή άλλως τα πράγματα στα χωριά είναι πολύ δύσκολα πια. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο».