Κορονοϊός: Αποχή αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι Ειρηνοδικείων

Κοινοποίησαν τη σχετική τους ανακοίνωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον Εθνικό Οργανισμός Υγείας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:59
27/04/2020
Κορονοϊός: Αποχή αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι Ειρηνοδικείων
1
loading

Μετά τους δικηγόρους της Αθήνας και οι δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε Ειρηνοδικεία προχωρούν σε αποχή καθώς θεωρούν πως δεν είναι δυνατό να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια οι υπηρεσίες που έβαλαν «λουκέτο» λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την αποχή των Δικαστικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στα Ειρηνοδικεία, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας , Κρωπίας, Ιλίου, Ν. Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, την οποία κοινοποιούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας, σε δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους, οι δικαστικοί υπάλληλοι θεωρούν πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να επαναλειτουργήσουν από αύριο μερικώς οι Δικαστικές Υπηρεσίες σε ότι αφορά τις διαδικασίες των συναινετικών προσημειώσεων στα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία και τις διαδικασίες Ασφαλιστικών Μέτρων που αφορούν αναγκαστικές προσημειώσεις, συντηρητικές κατασχέσεις και εξαλείψεις προσημειώσεων στα Πρωτοδικεία.

Μάλιστα, δίνουν έμφαση στην απουσία Αστυνομικού Οργάνου ή υπαλλήλου σεκιούριτι που προβλέπεται για να «ελέγχει την προσέλευση των πολιτών και των δικηγόρων στις Δικαστικές Υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζεται το προβλεπόμενο όριο των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα σε κλειστούς χώρους».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι «στις σχετικές αποφάσεις καταγράφονται οι προϋποθέσεις για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών και προβλέπεται η σύσταση για χρήση μάσκας όχι μόνο από τα πρόσωπα της έδρας αλλά και από τους συνηγόρους και διαδίκους, η διαθεσιμότητα αντισηπτικού σε όλους τους χώρους, η τήρηση απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο και ο καθορισμός ανώτατου ορίου εισερχομένων ατόμων εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, ενός ατόμου ανά 10 τ.μ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αααααα

    σιγα μην πηγαίνουν για δουλειά ξάπλα και ύπνο.πληρωνε κορόιδο Έλληνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει