Διαρρήξεις σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τι καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της πόλης


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
9:19
18/11/2013
Διαρρήξεις σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
loading

Έξι διαρρήξεις και κλοπές έχουν σημειωθεί μέσα σε λίγες ημέρες στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Δανιηλίδης.

«Τα αλλεπάλληλα αυτά κρούσματα ανέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής, ιδιαίτερα κοινωνικών και εκπαιδευτικών υποδομών, κυρίως όμως επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ζήτημα της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας που κάλυπτε με 24ωρες περιπολίες την περιοχή, όπως επίσης και των σχολικών φυλάκων», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Δανιηλίδης.

Τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν το Σάββατο. Αρχικά το πρωί άγνωστοι διέρρηξαν παιδικό σταθμό στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, και στη συνέχεια το βράδυ διαρρήκτες εισέβαλαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παύλου, προκαλώντας ταυτόχρονα και ζημιές.

Από το δημοτικό σχολείο αφαιρέθηκαν εννέα φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και από τον παιδικό σταθμό ένας υπολογιστής κι ένας ενισχυτής ήχου. Ανάλογα περιστατικά συνέβησαν και τις προηγούμενες ημέρες σε άλλα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα. Μόνο που σε τρία από αυτά (1ο Λύκειο Νεάπολης, 1ο Γυμνάσιο Συκεών, 4ο-5ο Γυμνάσια Νεάπολης), η ενεργοποίηση του συναγερμού αποθάρρυνε τους επίδοξους διαρρήκτες.

Στην τέταρτη, όμως, περίπτωση, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών οι μαθητές θα στερηθούν δυο βιντεοπροτζέκτορες κι έναν φορητό υπολογιστή καθώς αυτά αποτέλεσαν τη λεία των διαρρηκτών.

Πηγή: seleo.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει