Προφυλακίστηκε ο 23χρονος γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας για τον θάνατο 47χρονου επιχειρηματία

«Δεν υπήρχε καμία έριδα μεταξύ μας, αντιδικία και διαφορά ικανή να μας οδηγήσει σε καυγά και στο να επιθυμεί ο ένας το κακό του άλλου»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:35
09/03/2020
Προφυλακίστηκε ο 23χρονος γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας για τον θάνατο 47χρονου επιχειρηματία
5
loading

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 23χρονος, γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 47χρονου επιχειρηματία, γείτονα του, σε συγκρότημα κατοικιών στο Καβούρι.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του νεαρού ο οποίος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να βλάψει τον 47χρονο τον οποίο όπως παραδέχτηκε χτύπησε μια φορά όταν εκείνος τον δάγκωσε.

«Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου και επιπλέον δεν είχαμε καμία έριδα διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει το ένα και μόνο χτύπημα...» φέρεται να τόνισε στην απολογία του ο νεαρός κατηγορούμενος.

«Δεν αντιλήφθηκα να έχει πάθει κάτι σοβαρό»

Ο 23χρονος αναφερόμενος στον γείτονα του επιχειρηματία είπε πως τον γνώριζε από την ηλικία των πέντε ετών και ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του είχαν μαζί του καλές σχέσεις. Ο κατηγορούμενος μίλησε για αλλαγή στην συμπεριφορά του επιχειρηματία λόγω οικογενειακών προβλημάτων τα οποία τον είχαν οδηγήσει στην υπερκατανάλωση αλκοόλ.

«Συχνά τον βλέπαμε να περιφέρεται στο συγκρότημα των κατοικιών και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα προς τους κατοίκους.

Δεν υπήρχε καμία έριδα μεταξύ μας, αντιδικία και διαφορά ικανή να μας οδηγήσει σε καυγά και στο να επιθυμεί ο ένας το κακό του άλλου.» ανέφερε απολογούμενος ο νεαρός και έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 1 Μαρτίου.

«Εγώ και η κοπέλα μου είχαμε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά μας και μαζί μας βρίσκονταν δύο ανήλικα κορίτσια. Το θύμα βρισκόταν στον κήπο του συγκροτήματος και τακτοποιούσε κάποιες καρέκλες καθώς περνούσαμε από μπροστά του με φώναξε και εγώ κοντοστάθηκα ρωτώντας τον τι θέλει ενώ η σύντροφός μου και τα κορίτσια συνέχισαν να περπατούν.. Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά «hey motherfucker». Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο Αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο που έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιάστηκα και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει αλλά εκείνος δεν το άφηνε. Άρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι....Στο σημείο προσήλθε αμέσως ο θυρωρός και εγώ πήγα στο σπίτι μου για να πλύνω το χέρι μου και να συνέλθω από την ταραχή μου» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος υπογραμμίζοντας: «Δεν αντιλήφθηκα να έχει πάθει κάτι σοβαρό. Μετά πήγα στη γιαγιά μου για να της κρατήσω παρέα διότι είχε φύγει λόγω τριημέρου η γυναίκα που την πρόσεχε και έμεινα μαζί της μέχρι την επόμενη μέρα. Επειδή είδα το χέρι μου να έχει πρηστεί από το δάγκωμα επισκέφτηκα την Τρίτη τον ειδικό παθολόγο ο οποίος μου έδωσε αντιβιοτική αγωγή και συνέστησε τοπική αντισηψία.»

«Αβάσιμη η κατηγορία»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη» την κατηγορία που του αποδίδεται υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μέρους του να προκαλέσει το θάνατο του θύματος. Μάλιστα, ο 23χρονος φέρεται να απέδωσε την κατάληξη του θύματος στη χρήση αλκοόλ. Όπως ανέφερε: «τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ για πολλά χρόνια όπως δυστυχώς ο θανών είναι επιρρεπή σε τέτοια υποσκληρίδια αιματώματα και τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα έτσι ώστε με τον παραμικρό τραυματισμό της κεφαλής να αιμορραγούν. Επιπλέον, επηρεάζεται η πηκτικότητα του αίματος τους. Δεν απαιτείται ισχυρή πλήξη για την εμφάνιση τέτοιου αιματώματος σε έναν αλκοολικό αλλά αρκεί και μιας μικρής έντασης πλήξη ή μία πτώση. Ένας μη αλκοολικός εάν δεχόταν ένα ίδιας έντασης χτύπημα δεν θα κατέληγε.»

Ο 23χρονος άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο ο θάνατος του άτυχου επιχειρηματία να επήλθε από την πτώση του και την χρήση αλκοόλ που έκανε ενώ ήταν ήδη τραυματισμένος. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος απολογούμενος τόνισε την άρνηση του 47χρονου να πάει στο νοσοκομείο παρά τις παραινέσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ να ελεγχθεί ιατρικά για προληπτικούς όμως λόγους.

«Το θύμα ρητά και κατηγορηματικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τους διασώστες.

Η ενσυνείδητη άρνηση του θύματος να μεταβεί στο νοσοκομείο για προληπτικό έστω έλεγχο ήταν καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του.

μετά την αποχώρηση του ΕΚΑΒ ο θυρωρός σύμφωνα με την κατάθεση του βοήθησε το θύμα να πάει στο διαμέρισμα του και να ξαπλώσει στο κρεβάτι του» τόνισε ο κατηγορούμενος και συνέχισε

«Στις 8 το βράδυ ο θυρωρός μαζί με άλλο υπάλληλο του συγκροτήματος επισκέφθηκαν το θύμα και διαπίστωσαν ότι εκείνο ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα και κοιμόταν σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας βρέθηκε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας αυτό σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα το θύμα σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατανάλωσε επιπλέον ποσότητα αλκοόλ και υπό την επίδραση αυτού έπεσε στο πάτωμα

Επομένως είναι σφόδρα πιθανό ότι το αιμάτωμα δεν προκλήθηκε από τη γροθιά που δέχτηκε στο μεταξύ μας περιστατικό αλλά από μεταγενέστερη πτώση από τη ζάλη του και στην άρνηση του να πάει στο νοσοκομείο...».

Σκληρή χαρακτήρισε την απόφαση της δικαιοσύνης για προσωρινή κράτηση του 23χρονου ο συνήγορος υπεράσπισης του, Αλέξης Κούγιας.

«Είναι μια σκληρή κρίση για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος» δήλωσε ο κ. Κούγιας , αμέσως μετά την προφυλάκιση του εντολέα του, υπογραμμίζοντας πως θα προσφύγει κατά της απόφασης μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Γεώργιος Βλαβιανός

  Όπως όλοι ξέρετε? Ό Κούγιας δεν υπερασπίζεται καί αθώους ανθρώπους? Θέλω νά πιστεύω ότι πάντα υπάρχουν καί εξαιρέσεις! Τό μόνο σίγουρο είναι ότι πάει εκεί πού υπάρχει πολύ μαϊντανός (χρήμα)😜😜☹️😬😋

 2. avatar κανεις λαθος

  τον σκοτωσες, εισαι φονιας, τιμα τα παντελονια σου και παραδεξου το, πλουσιοπαιδο που βγαζεις την μαγκια σου σε ακακους ανθρωπους

 3. avatar κρονος

  Κακώς ο νεαρός προφυλακίστηκε.Δηλαδή όταν σε δαγκώνει ένας μέθυσος δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου?Δεν τον ξυλοφόρτωσε,μια γροθιά του έδωσε για να σταματήσει να τον δαγκώνει,έλεος!!!!!Εχουν αφήσει ελεύθερους φονιάδες και φονιάδες χωρίς προφυλάκιση,εδω δηλαδή τι προσπαθούν να κάνουν?Απαράδεκτη απόφαση.

 4. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Λες ο μοντελοπνίχτης, να άρχισε να υπερασπίζεται και αθώους?

 5. avatar giannis14

  Περίεργη υπόθεση. Το παιδί μπορεί να έχει δίκιο. Όπως και να χει, έμπλεξε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει