Επιτήδειοι δεν αφήνουν να πάει χαμένη ευκαιρία για ευκαιρία εξαπάτησης πολιτών και φτάνουν στο σημείο να εκμεταλλευτούν ανθρώπους χρησιμοποιώντας τον κορονοϊό.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει γίνει γνωστό το πρώτο κρούσμα απατεώνων οι οποίοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ανθρώπους στον δήμο Μαλεβιζίου, υποδυόμενοι τους υπαλλήλους Κέντρου Υγείας οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν σε σπίτι με πρόσχημα την ενημέρωση των ιδιοκτητών για τον κορονοϊό.

Δυστυχώς, αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό καθώς η δράση των επιτήδειων φαίνεται να εξαπλώνεται όπως και αυτή του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογο περιστατικό φαίνεται ότι υπήρξε και στα Χανιά με την ιδιοκτήτρια ωστόσο του σπιτιού, που τυχαίνει να εργάζεται στον χώρο της υγείας, να αντιλαμβάνεται από την αρχή ότι πρόκειται για απάτη και όχι μόνο να μην ανοίγει την πόρτα αλλά να ειδοποιεί και την αστυνομία με αποτέλεσμα οι απατεώνες να γίνονται «καπνός».

Προσοχή λοιπόν! Δεν γίνεται κανενός είδους ενημέρωση πόρτα – πόρτα ή τηλεφωνικά από κανέναν επίσημο φορέα. Αν σας συμβεί παρόμοιο περιστατικό μην ανοίξετε την πόρτα σας και καλέστε αμέσως την αστυνομία.