Συνεπεία ατυχήματος και όχι δολοφονικής ενέργειας ήταν ο θάνατος νεογνού πέρσι τον Απρίλιο σε δομή φιλοξενίας προσφύγων της Ημαθίας, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε στους ιρακινής καταγωγής γονείς του, ποινή φυλάκισης ενός έτους (στον καθένα), με τριετή αναστολή.

Ο 26χρονος πατέρας και η 21 ετών μητέρα, που δικάστηκαν ερήμην, καθώς φαίνεται ότι ενόψει της προανακριτικής τους κατάθεσης στην Αστυνομία, εγκατέλειψαν τη δομή αλλά και τη χώρα, επιστρέφοντας πιθανότατα στην πατρίδα τους, κρίθηκαν τελικά ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου που τους απέδιδε την πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποφασιστικής σημασίας προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται πως ήταν η εξέταση της ιατροδικαστού, Ελένης Ζαγγελίδου, η οποία από το βήμα του μάρτυρα επισήμανε ότι δεν εντόπισε ευρήματα κακοποίησης στο 2,5 μηνών αγοράκι. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι κακώσεις στο κεφάλι του ήταν συμβατές με τραύματα, προερχόμενα από πτώση.