Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη δολοφονία του δάσκαλου Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο. Όπως κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό, «το θύμα στην αρχή της καύσης ζούσε».

Ο δάσκαλος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημά του σε χωράφι της ιδιοκτησίας του, στην περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου στις 21 Απριλίου του 2011.

Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφης ανέφερε κατά τη διάρκεια της δίκης πως «στην αρχή της καύσης το θύμα ζούσε, άσχετα αν είχε ή όχι τις αισθήσεις του. Είχε αναπνοή και κυκλοφορία. Ποτέ δεν έχω δει τέτοιο βαθμό καύσης. Δεν βρέθηκαν ούτε οστά κρανίου, ούτε δόντια, βρέθηκε ακτινογραφικά σύρμα μέσα στους ιστούς με σπασμένα κόκαλα. Τα χέρια του ήταν δεμένα, ενώ δεμένος και ο κορμός του στη θέση του οδηγού. Αυτό δεν αμφισβητείται. Στο αίμα του δεν βρέθηκαν κάποιες ουσίες. Η επιστημονική μου γνώμη είναι ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, αποκλειόμενη η περίπτωση της αυτοκτονίας».

«Εγώ ξέρω να σας πω τι έγινε με τον νεκρό, όχι ποιος το έκανε. Είναι λίγο δύσκολο η κατηγορούμενη να έχει δέσει το θύμα μόνη της», φέρεται να είπε ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso.

Εμμένει στην αθωότητά της η σύζυγος του Νίκου Μέντζου

Η σύζυγος του θύματος η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του επέμεινε στην αθωότητά της λέγοντας: «Αρνούμαι την κατηγορία. Με τον σύζυγό μου ερωτευτήκαμε και θέλαμε να παντρευτούμε, αν και οι γονείς του είχαν αντιρρήσεις, επειδή δεν ήμουν δασκάλα και δεν με θεωρούσαν κατάλληλη για τον γιο τους».

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως ο σύζυγός της είχε παραδεχτεί πως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη μητέρα μιας μαθήτριας που φοιτούσε στο σχολείο που δίδασκε και της είχε υποσχεθεί πως θα διέλυε τον παράνομο δεσμό.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, η ερωμένη τηλεφωνούσε στον Νίκο Μέντζο και τον έβριζε ενώ έφτασε στο σημείο να πάει κάτω από το σπίτι τους.

Για την ημέρα της δολοφονίας, η χήρα ισχυρίστηκε πως στις 6:15 το πρωί ο σύζυγός της πήγε μαζί με τον αδερφό της για να κόψουν χόρτα σε ένα χωράφι. Στις 11:08 της τηλεφώνησε ο ίδιος και, αφού αυτή απάντησε στην κλήση, δεν της μίλησε, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τον άκουσε να της λέει «τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό».

Όπως είπε στο δικαστήριο, έφυγε από το ζαχαροπλαστείο το οποίο βρισκόταν για να τον αναζητήσει και στις 11:40 που έφτασε δεν τον βρήκε. Πήρε τον δρόμο της επιστροφής και σταμάτησε σε ένα σημείο του δρόμου για να τηλεφωνήσει στον γιο της, όμως είδε τα δεξιά της καπνό να βγαίνει από το κτήμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το σημείο και είδε το αυτοκίνητο που καιγόταν: «δεν μπόρεσα να διακρίνω αν βρισκόταν άνθρωπος μέσα. (…) Μετά μου είπαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν υπολείμματα σώματος.

Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου για το που πήγε το μυαλό της η κατηγορούμενη απάντησε ότι αρχικά σκέφτηκε τη δολοφονία και όχι την αυτοκτονία και πως το μυαλό της πήγε στην ερωμένη.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Espresso»