Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στα Πατήσια, δύο νεαροί ηλικίας 17 και 18 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα του «εμπρησμού», των «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς» και της «προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους».

Ειδικότερα, οι δύο νεαροί, εκ των οποίων ο 17χρονος είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κομμάτι υφάσματος μαύρου χρώματος, παραβίασαν την εξωτερική πόρτα προαυλίου χώρου του σχολικού συγκροτήματος της «Γκράβας» στα Πατήσια και εισήλθαν στο εσωτερικό χώρο κτιρίου που στεγάζονται δύο Λύκεια.

Ακολούθως εισήλθαν στο ισόγειο και προκάλεσαν φθορές σε έξι αίθουσες διδασκαλίας, στην πόρτα αίθουσας γυμναστικής και σε πόρτα αποθήκης.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, έσπασαν τους υαλοπίνακες αίθουσας διδασκαλίας, παραβίασαν την πόρτα εισόδου των γραφείων των καθηγητών έσπασαν του υαλοπίνακες του γραφείου και έβαλαν φωτιά.

Κατόπιν ανήλθαν στον δεύτερο όροφο και έσπασαν τους υαλοπίνακες δύο επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας. Ακόμα, οι δύο νεαροί αφαίρεσαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία, την οποία πέταξαν στον προαύλιο χώρο.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -6- γραμμαρίων καθώς και το κομμάτι υφάσματος με το οποίο κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλεια Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.