Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Μακρακώμη, αλλά και σε όλη τη Φθιώτιδα από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην κωμόπολη της δυτικής Φθιώτιδας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Όλοι όσοι τους γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό ζευγάρι, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι η μοίρα τους επιφύλασσε αυτό το τραγικό τέλος. Ήταν μαζί περίπου 20 χρόνια και δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα για κάποιο αρνητικό σχόλιο στην τοπική κοινωνία.

«Πολύ καλά παιδιά και δυο. Εκείνος καλοσυνάτος, εργατικός, πολύ ήρεμος και ηπίων τόνων άνθρωπος. Εκείνη επίσης εξαιρετικός άνθρωπος. Ανοιχτόκαρδη, κοινωνική, συνέχεια με το χαμόγελο να σε εξυπηρετήσει. Όσοι τους ξέραμε δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια λογική εξήγηση σε αυτό το κακό…», λέει ένας από τους γνωστούς του ζευγαριού στο LamiaReport.

Τους βρήκαν σε λίμνη αίματος οι γονείς τους

Το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1) στη Μακρακώμη μέσα στο σπίτι του, πάνω από το πρατήριο, που διατηρούσε στον ισόγειο χώρο, στην είσοδο της Κωμόπολης στο ύψος της παλιάς εφορίας.

Ένας γείτονας και φίλος του ζευγαριού ανησύχησε που δεν τους είδε να ανοίγουν το πρατήριο. Μάλιστα χθες βράδυ είχαν και παραλαβή καυσίμων. Αφού δεν απαντούσαν στα απανωτά τηλέφωνά του, ούτε ο άνδρας ούτε η γυναίκα, ενημέρωσε τους συγγενείς τους.

Στο σημείο έφτασαν η μητέρα της γυναίκας και ο πατέρας του πρατηριούχου, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Μαζί με τον αστυνομικό που έφτασε στο σπίτι έσπασαν ένα πλαϊνό παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι.

Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστική, αφού βρήκαν το ζευγάρι μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η 50χρονη γυναίκα είχε πυροβοληθεί από 38άρι περίστροφο στο πρόσωπο, ενώ ο 48χρονος σύζυγος κείτονταν κι εκείνος νεκρός μέσα στα αίματα από βολή του ίδιου όπλου.

Βρέθηκε και πιστόλι

Από την πρώτη εικόνα στο χώρο φαίνεται ότι το ζευγάρι καυγάδισε και ο άνδρας έστρεψε το όπλο προς τη σύντροφό του την οποία πυροβόλησε στο πρόσωπο και τη σκότωσε από πολύ κοντινή απόσταση.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ λέει ότι έβαλε το περίστροφο στο δεξιό κρόταφο και αυτοπυροβολήθηκε. Μάλιστα στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκε ακόμη ένα πιστόλι. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν κατείχε νόμιμα τα όπλα, τα οποία πιθανόν να είχε για προστασία από ληστές, λόγω του πρατηρίου, αφού στο παρελθόν υπήρξε απόπειρα ληστείας στο κατάστημα.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμη γνωστά, ωστόσο το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές και φανερά τουλάχιστον δεν είχε προβλήματα. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 48χρονος φέρεται να ζήλευε την σύζυγό του.

Στο σημείο εκτός από τους αστυνομικούς του ΑΤ Σπερχειάδας βρέθηκαν και άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων.