Βίντεο και φωτογραφίες από την κάνναβη 1,2 τόνων που βρέθηκε κρυμμένη σε χουρμάδες στον Πειραιά

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στον εντοπισμό της


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
15:54
23/01/2020
Βίντεο και φωτογραφίες από την κάνναβη 1,2 τόνων που βρέθηκε κρυμμένη  σε χουρμάδες στον Πειραιά
1
loading

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σημαντική ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε λιμάνι του Πειραιά σε κοντέινερ που προέρχονταν από τη Βηρυτό και είχε τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη, η συμμετοχή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και στο Ντουμπάι και τις Διωκτικές Αρχές Σαουδικής Αραβίας σε διυπηρεσιακή επιχείρηση είχε σαν αποτέλεσμα την αποδόμηση συγκεκριμένων διεθνικών κυκλωμάτων και ειδικότερα την κατάσχεση 1 τόνου 257 κιλών και 535 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης.

H κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με δια θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών ουσιών σε εμπορευματοκιβώτιο, έδειξε ότι το τελευταίο προερχόμενο από Βηρυτό είχε σαν τελικό προορισμό τη Λιβύη με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (TRANSIT), όπου επετεύχθη ο εντοπισμός του, ακολούθησε η δέσμευσή του και ο καθολικός του έλεγχος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», το οποίο είχε φορτωθεί στο πλοίο «CARTAGENATRADER» είχε αναχωρήσει από την Βηρυτό την 21/12/2019, με τελικό προορισμό την Μισράτα της Λιβύης.

Στις 16 Ιανουαρίου 2020, κλιμάκιο αστυνομικών, στελεχών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γ΄ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, προχώρησαν στον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο μετέφερε 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων στα οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός πολτού από χουρμάδες και κατασχέθηκαν 6.304 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν), που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 1 τόνου και 257 κιλών.

«Επισημαίνεται ότι η συνεργασία της Υπηρεσίας μας με τις λοιπές συναρμόδιες Αρχές είναι διαρκής, άμεση και ουσιώδη και έχει επιφέρει τα τελευταία έτη σημαντικές επιτυχίες στην δίωξη των ναρκωτικών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, κατά το έτος 2019, αναπτύχθηκε συνεργασία με τα εξής αποτελέσματα:

Κατάσχεση, την 07/01/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός εμπορευματοκιβωτίου προερχόμενου από την Λατάκεια Συρίας, -750- κιλών δισκίων συνθετικών ναρκωτικών captagon, ήτοι περίπου -4.790.171- δισκίων, εντός ράβδων μολύβδου.

Κατάσχεση, την 26/06/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός τριών (3) εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από την Λατάκεια Συρίας, όπου βρέθηκαν -33- εκατομμύρια δισκία captagon.

Κατάσχεση τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019, στους Λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης στη Χώρα μας αλλά και στο Λιμένα Δυρραχίου στην Αλβανία, εντός εμπορευματοκιβωτίων, προερχόμενων από το Εκουαδόρ, -706- κιλών κοκαΐνης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Οργανωμένο έγκλημα

    Με τους 2 τόνους κοκαΐνης του Noor 1 τι γίνεται; Οι μάρτυρες σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο! Ο ένατος σκοτώθηκε σε μυστηριώδεις τροχαίο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει