Εννέα χρόνια φυλάκιση στο Ριζάι για ναρκωτικά

Ποινή κάθειρξης 5 ετών και έξι μηνών σε σωφρονιστικό υπάλληλο


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20:17
19/09/2013
Εννέα χρόνια φυλάκιση στο Ριζάι για ναρκωτικά
3
loading

«Αν θέλετε κάποιον να δικάσετε να δικάσετε εμένα», είπε στην απολογία του στο Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας σήμερα το μεσημέρι ο Αλκέτ Ριζάι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης μιας υπόθεσης που αφορούσε προσπάθεια εισαγωγής 213 γραμμαρίων ηρωίνης στις φυλακές του Μαλανδρίνου με τη συνεργασία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το Εφετείο τελικά επέβαλε κάθειρξη 9 ετών στον Α. Ριζάι, ενώ καταδίκασε σε 5 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ιωάννη Μαργώνη που συνελήφθη να μεταφέρει την ηρωίνη στις φυλακές. Αντίθετα αθωώθηκαν ένας ακόμη σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας αλλοδαπός που κατηγορούνταν.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, επικαλούμενοι πληροφορίες πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του Ι. Μαργώνη 21/4/2012, καθώς αυτό κατευθυνόταν προς τις φυλακές Μαλανδρίνου και στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκε ένα δέμα το οποίο περιείχε 213 γραμμάρια ηρωίνης. Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβανόταν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε καταγράψει ο «κοριός» της αστυνομίας. Ο αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Κουκούτσης στην αγόρευσή του, δέχθηκε ότι ο ένας εκ των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν είχε καμία συμμετοχή, ενώ αντίθετα ζήτησε την ενοχή τόσο του Α. Ριζάι όσο και του Ι. Μαργώνη. «Η εγκληματική οργάνωση δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι διακίνηση των ναρκωτικών και η δωροδοκία αφού βρέθηκαν τα 1.050 περίπου ευρώ στον ντουλάπι του αυτοκινήτου του Μαργώνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του Εφετείου στη Λαμία ήταν κυκλωμένος από νωρίς το πρωί από δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν με το χέρι στη σκανδάλη, ενώ εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι και σε αυτούς που έμπαιναν στην αίθουσα όπου εξελισσόταν η ακροαματική διαδικασία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar laros

    εντζι , αρτουρ , ... , ;;;

  2. avatar laros

    Ακομη τον συντηρουμε ; Δεν προσπαθησε να αποδρασει παλι ;

  3. avatar Social Distortion

    Να περάσει το υπόλοιπο τις ποινής του στην απομόνωση. Έλεος πια με το κατακάθι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει