Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας σε ότι αφορά το ωράριο εργασίας του προσωπικού, καθώς υπάρχει μεγάλη εξάντληση, έχουν χαθεί ρεπό και άδειες.

Μάλιστα, με σχετικό έγγραφο προς τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας, οι συνδικαλιστές θέτουν το θέμα του ωραρίου εργασίας του προσωπικού και της τήρησης του προεδρικού διατάγματος 394/2001.

Η αντίδραση των συνδικαλιστών είναι έντονη σχετικά με την καταστρατήγηση των εργασιακών θεμάτων των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας. Ένα εργασιακό άγχος που προκαλείται ως απόρροια της υπεραπασχόλησης και των συνθηκών που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ilialive.gr, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κληθεί από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ να επισκεφθεί το νομό και να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες υπηρεσίες, να εξεταστούν τα προβλήματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών στην εργασία τους.

Με επιστολή τους οι συνδικαλιστές αναφέρουν προς τον Ταξίαρχο Αριστείδη Ανδρικόπουλο πως: «Η ένωσή μας επανέρχεται για πολλοστή φορά σχετικά με την μη τήρηση του ανωτέρω διατάγματος. Δυστυχώς η κορωνίδα των επιτευγμάτων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, καταστρατηγείται κατά κόρον από κάποιες από τις υφιστάμενες διοικήσεις σας, τις οποίες παρακαλούμε να ελέγξετε στο βαθμό που επιβάλλεται και απορρέει από την θέση σας. Ο οργανισμός της ΕΛ.ΑΣ. διέπεται από κανονισμούς και διαταγές τις οποίες πρέπει να τηρούμε και να εφαρμόζουμε στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος και της ενσυνείδητης πειθαρχίας. Αυτή η δυσλειτουργία επιφέρει υπηρεσιακές διαταραχές και την απώλεια κάθε έννοιας συναδελφικότητας στο προσωπικό και έλλειψη εμπιστοσύνης των υφισταμένων προς τους ανωτέρους τους», επισημαίνουν στην επιστολή.

Από την άλλη καταγγέλλουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού παρά τη θέλησή του, «για την εκτέλεση διπλής νυχτερινής υπηρεσίας και ενώ έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των 48 ωρών μηνιαίως, και παρά την υπ’ αρίθμ. 72175/10/662011 από 02/02/2010 σχετική διαταγή του Α.Ε.Α. Ομοίως για την μη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων που οφείλονται στο προσωπικό και την άρνηση των διοικήσεων να τις χορηγούν κατόπιν σχετικού αιτήματος για αυτοδίκαιη χρήση αυτών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ 394/2001», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Ως παράδειγμα εξάντλησης του προσωπικού οι συνδικαλιστές φέρνουν την κατάσταση που επικρατεί στο Α.Τ. Πύργου όπου οι αστυνομικοί τον Απρίλιο και το Μάιο γνωστοποίησαν στην υπηρεσία τους ότι πρωτίθεντο να κάνουν αυτοδικαίως χρήση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων και η υπηρεσία τους, τους απάντησε ότι λόγω αναγκών της θα τις χορηγήσει άμεσα σε άλλο χρόνο. Όμως όπως καταγγέλλεται δεν έχουν χορηγηθεί έως τώρα. Παράλληλα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία τίθεται και το θέμα των συνθηκών υγιεινής στους χώρους προσωρινής κράτησης που όπως είναι γνωστό έχει μετατραπεί σε πολυήμερης έως και μηνιαίας…

«Παρότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης ιδιωτικό συνεργείο καλύπτει το κόστος της απολύμανσης αποδεικνύοντας έτσι για μια άλλη φορά την αδιαφορία από πλευράς της διοίκησης για τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους που εργάζονται οι συνάδελφοι. Ευελπιστούμε πως θα είναι η τελευταία φορά που επανερχόμαστε για την τήρηση της νομιμότητας, πριν αναγκασθούμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη και εκτιμούμε πως τώρα η παρέμβασή σας θα είναι καταληκτική» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.