Δύο ακόμη μέλη κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στην Κέρκυρα εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ρόδας Κέρκυρας.

Πρόκειται για έναν 24χρονο και μια 28χρονη, συγγενικά πρόσωπα του 50χρονου ημεδαπού που συνελήφθη στις 26.08.2013 το μεσημέρι στο Κοντόκαλι Κέρκυρας, μαζί με δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής 24 και 21 ετών από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Από τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας είχε βρεθεί σε αποθηκευτικό χώρο του 50χρονου ποσότητα ηρωίνης βάρους 700 γραμμαρίων καθώς και φιξάκια κοκαΐνης στο αυτοκίνητό του, ενώ είχε ταυτοποιηθεί η συγκροτημένη δράση του 50χρονου και των δύο αλλοδαπών στην συστηματική διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών. Επιπλέον είχε εξακριβωθεί και η συμμετοχή ενός ακόμη 28χρονου υπηκόου Αλβανίας , ο οποίος αναζητείται.

Από την εξέλιξη των ερευνών που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών διαπιστώθηκε ότι στο κύκλωμα είχαν ενεργή και διαπιστωμένη δράση, ο 24χρονος και η 28χρονη, οι οποίοι εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ρόδας Κέρκυρας.

Σε εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι τους παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν θαμμένα στην αυλή καθώς και σε εσωτερικούς χώρους, συσκευασίες ηρωίνης βάρους 36 γραμμαρίων, κάνναβης βάρους 14 γραμμαρίων, κοκαΐνης βάρους 11 γραμμαρίων, καθώς και 20 χάπια απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας.

Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 171 πλαστικά σακουλάκια, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας που πραγματοποιεί τις έρευνες, εξετάζεται η συμμετοχή στο κύκλωμα και άλλων ατόμων.

Οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.