Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Ελλάδα και Ιταλία για παράνομη μεταφορά μεταναστών, δίκτυο έπαιρνε 6.000 ευρώ το άτομο

Έχουν εκδοθεί δεκατρία εντάλματα σύλληψης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
11:48
12/12/2019
Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Ελλάδα και Ιταλία για παράνομη μεταφορά μεταναστών, δίκτυο έπαιρνε 6.000 ευρώ το άτομο
2
loading

Ευρεία επιχείρηση για την εξάρθρωση δικτύου που μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία είναι σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν εκδοθεί δεκατρία εντάλματα σύλληψης, επτά στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει και η Europol, μαζί με την Ιταλική Διεύθυνση Κατά της Μαφίας, ονομάστηκε Σεστάντε.

Οι έρευνες διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο και απέδειξαν ότι υπήρχαν οργανώσεις, που ειδικεύονταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στο Σαλέντο της νότιας Ιταλίας και οι οποίες ήταν σε διαρκή επαφή.

Υπολογίζεται ότι τους τελευταίους μήνες τα μέλη τους μετέφεραν στην Ιταλία εκατοντάδες άτομα, απαιτώντας την καταβολή τουλάχιστον 6.000 από κάθε μετανάστη.

Στην Ιταλία αυτές οι αφίξεις είχαν ονομαστεί «αποβιβάσεις-φαντάσματα» και οι εισαγγελείς της πόλης Λέτσε κατάφεραν, με συνεχείς προσπάθειες, να ξετυλίξουν αυτό το παράνομο νήμα και να αποδώσουν τις σχετικές ευθύνες.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Συλλαβατε διακινητές…

    ..και ελευθερωσατε ..διακινουμενους!!! Σπουδαία επιτυχία.

  2. avatar και πού τα βρήκαν οι καημένοι οι φτωχοί; 6000 ευρώ είναι μεγάλη περιουσία στη χώρα τους..

    βάλε και πόσα έδωσαν για να έρθουν ως εδώ...
    κάτι ερωτήσεις που κάνω κι εγώ...ο Σόρος να ΄ναι καλά και οι συν αυτώ...
    αλήθεια γιατί κόπτεται και ξοδεύεται έτσι αυτός; απλά γιατί θέλει να μουσουλμανοποιήσει την Ευρώπη ή επειδή όλες οι ΜΚΟ είναι δικά του μαγαζιά και τα κονομάει γερά από τις ευρωπαΪκές χρηματοδοτήσεις για τους πρόσφυγες (και καλά)...ή μήπως και τα δύο;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει