Εκτεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι σε μπαρ και εστιατόρια

Εντοπίστηκαν παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20:56
12/08/2013
Εκτεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι σε μπαρ και εστιατόρια
2
loading

Συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις καταστημάτων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως τους Αμπελόκηπους, την Πλάκα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Υμηττό και την Ηλιούπολη.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με τη μη έκδοση αποδείξεων, τη στέρηση πιστοποιητικού υγείας και την ανασφάλιστη εργασία.

Πιο αναλυτικά:

- Σε ψητοπωλείο-μπαρ, διαπιστώθηκε ότι σε τρεις περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, καθώς επίσης τέσσερις εργαζόμενοι στερούνταν πιστοποιητικού υγείας.

- Σε κατάστημα-οβελιστήριο, διαπιστώθηκε ότι τρεις εργαζόμενοι στερούνταν πιστοποιητικού υγείας.

- Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων και η στέρηση πιστοποιητικού υγείας πέντε εργαζομένων.

- Σε κατάστημα γαλακτοπωλείο, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων και

- Σε οβελιστήριο-αναψυκτήριο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για τις περιπτώσεις αυτές, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Stefanos

    μ'ενα πρόχειρο υπολογισμό τη Δευτέρα θα προστεθούν άλλοι 18 άνθρωποι στο ταμείο ανεργείας..
    και συνεχίζουμε....

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ !! ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει