Τη συμμετοχή και τρίτου προσώπου, ηθικού αυτουργού της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε πολυκατοικία στη Λάρισα, διερευνά η αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε, για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 39χρονος και ένας 44χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της έκρηξης και των διακεκριμένων φθορών, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, κατά συναυτουργία.

Ο πρώτος δράστης συνελήφθη στη Λάρισα σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης και ο συνεργός του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες γνωρίστηκαν πριν από 15-20 ημέρες σε περιοχή της Αττικής.

Ο 44χρονος πρότεινε στον 39χρονο να μεταβούν στη Λάρισα και να τοποθετήσουν, έναντι αμοιβής, εκρηκτικά στην πολυκατοικία, όπου διαμένει εισαγγελική λειτουργός, που χειρίζεται τις πρόσφατες υποθέσεις της απόπειρας απόδρασης του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, αλλά και την απόδραση των έντεκα αλλοδαπών κρατουμένων από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι δύο δράστες έφτασαν από την Αθήνα στη Λάρισα προχθές τα ξημερώματα και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Ο 44χρονος τοποθέτησε στη ράμπα εισόδου υπόγειου πάρκινγκ της πολυκατοικίας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από ποσότητα εκρηκτικής ύλης, άνω των πέντε κιλών, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας, την οποία πυροδότησε με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε φθορές σε καταστήματα, οικίες και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου, σε ακτίνα 150 μέτρων.

Ο 39χρονος δεν μετέβη στο σημείο της τοποθέτησης και πυροδότησης των εκρηκτικών, επειδή έγινε αντιληπτός από περίοικο. Εντοπίσθηκε μετά από την έκρηξη από τους αστυνομικούς σε παρακείμενο δρόμο.

Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σταθμευμένο και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 44χρονου, με το οποίο οι δράστες έφτασαν στη Λάρισα, μεταφέροντας τα εκρηκτικά κρυμμένα σε ηχείο.

Ο 39χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο 44χρονος προσήχθη στη Λάρισα και μετήχθη σήμερα στον εισαγγελέα.