Στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας, την οποία παρήγγειλε εισαγγελέας προς την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες οι καταγγελίες για τη φερόμενη δράση «παρακυκλώματος» στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με το πρόγραμμα «Θησέας» στις φυλακές Διαβατών που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται σε πολυσέλιδο πόρισμα, στο οποίο έκανε σήμερα αναφορά κι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, μία ανώνυμη επιστολή για το ΚΕΘΕΑ που έφθασε προ 10ημέρου στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανου Ζαρκαντζιά προκάλεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο.

Μετά την επιστολή που φέρεται να σχετίζεται και με τα συμπεράσματα του πορίσματος, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αναζητηθεί το περιεχόμενό του. Αφού έλαβε γνώση του περιεχομένου του πορίσματος, ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε από εισαγγελέα πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία έχει ανατεθεί ήδη στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και είναι σε εξέλιξη.