Σε καλό δρόμο βρίσκεται η δημιουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στην ανάγκη λειτουργίας της μονάδας είχε αναφερθεί στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Κρήτη η πρώην υφυπουργός Υγείας κυρία Φώφη Γεννηματά και το θέμα επανήλθε στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μοσχοβάκης, με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Η αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και ναρκωτικών κυρία Μαλλιώρη, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της προς τον κ. Μοσχοβάκη για το γεγονός ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει ακόμα αποδεχτεί το αίτημα του ΟΚΑΝΑ, ενώ θετική είναι η εισήγηση και του ίδιου του κ. Λοβέρδου.

Ωστόσο, το Δ.Σ. στην προηγούμενη συνεδρίαση του τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας της μονάδας και σύμφωνα με τον κ. Μοσχοβάκη, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας η έγκριση του Δ.Σ. του νοσοκομείου, ώστε να αποκτήσει και επίσημο χαρακτήρα η αποδοχή του αιτήματος του ΟΚΑΝΑ για τη δημιουργία μονάδας σε χώρο του νοσοκομείου. «Εφόσον έτσι θέλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έτσι θα κάνουμε. Στις αρχές του επόμενου χρόνου πιστεύω πως θα μπορεί να λειτουργήσει η μονάδα ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο μας» ανέφερε στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής κ. Μοσχοβάκης.

Ο χώρος στον οποίο θα δημιουργηθεί η μονάδα δεν έχει βρεθεί ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με τον διοικητή οι περιπτώσεις που εξετάζονται είναι δυο. Να δημιουργηθεί είτε στον προαύλιο χώρο και να αποτελέσει μια πρόσθετη λυόμενη κατασκευή είτε να χρησιμοποιηθεί μέρος του κτιρίου του παιδικού σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Πηγή: rethnea.gr