Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σπείρα αποτελούμενη από τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 34, 26, και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες είχαν συστήσει σπείρα το τελευταίο πεντάμηνο, όπου με συγκεκριμένη μέθοδο πραγματοποιούσαν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, στην περιοχή της Αιγιαλείας και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή που έβρισκαν μέσα σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν το σπίτι 46χρονου ημεδαπού, στο Αίγιο και έκλεψαν κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και 75 δολάρια Αυστραλίας.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και τη σύλληψη των δραστών, έγιναν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου. Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα, με το αυτοκίνητο που είχαν διαφύγει και να συλληφθούν.

Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνα που έγινε στο όχημά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– μέρος των κοσμημάτων και των χρημάτων που είχαν αφαιρέσει
– δύο ηλεκτρονικές συσκευές
– τρία κινητά τηλέφωνα και
– διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Τα κλοπιμαία και τα χρήματα που βρέθηκαν αποδόθηκαν στον παθόντα.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, οι τρεις συλληφθέντες έχουν διαπράξει ακόμα δέκα τέσσερεις διαρρήξεις σε σπίτια, καθώς και μία ληστεία σε βάρος 66χρονης ημεδαπής πριν τρεις μήνες περίπου, στην Άβυθο Αιγιαλείας, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας ξεπερνά τα 140.000 ευρώ, ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.