Υπόθεση Novartis: Βολές Τουλουπάκη κατά Αγγελή

Τι είπε στην τρίωρη κατάθεσή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για την έρευνα


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:00
17/09/2019
Υπόθεση Novartis: Βολές Τουλουπάκη κατά Αγγελή
6
loading

Προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της φέρεται να καταλόγισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή την περίοδο που επόπτευε την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Στην τρίωρη κατάθεση της, στον συνάδελφο της εισαγγελέα που διενεργεί παράλληλη έρευνα με αυτή του Αρείου Πάγου, η εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε σε περιστατικά κατά τα οποία ο κ. Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ενώ του αποδίδει κινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξέλιξη της έρευνας.

Η κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να επιβεβαίωσε τις σχετικές αναφορές της δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα του τριμήνου που ο κ. Αγγελής επόπτευε τη εισαγγελικής έρευνας ενώ φέρεται να επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία όταν κληθεί για να καταθέσει στον Άρειο Πάγο όπου είναι ανοικτή η έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία περιγράφοντας πώς ο Ιωάννης Αγγελής, σε δυο διαφορετικούς χρόνους, κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της «μπήκε» συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αντέγραψε τα δεδομένα για τη Novartis αλλά και άλλες υποθέσεις σε στικάκι. Η εισαγγελέας φέρεται να έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων αφού στα επίμαχα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία, περιλαμβάνονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη εμφανίζεται να επικαλείται έγραφες αναφορές των γραμματέων που καταγράφουν τα γεγονότα και κατατέθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για την Novartis από τον Ιωάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε και για την περίφημη συνάντηση των εισαγγελέων με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν αλλά ο Ιωάννης Αγγελής εμφανίζεται να αρνήθηκε να παραλάβει με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις καταθέσεις των δυο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Περιμενετε

  Καλό θα είναι να έχουμε λίγο υπομονή. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ο Αγγελής είχε το δικαίωμα να πάρει τα στικάκια από το γραφείο της τουλουπακη. Άλλωστε νομίζω δεν είναι αυτό το μείζον θέμα, το μείζον θέμα η νοβαρτης γι'αυτό μπήκε μέσα ο Αγγελης για τις κουκούλες κλπ. Περιμενετε που η Τουλουπακη είναι κρητικια και κάνετε του ανάλογους συνειρμούς.

 2. avatar Μαριτσα

  Κ μετά βλέπουμε κάτι απροστάτευτους ανθρωπάκους στην τηλεόραση να λένε έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ....πως θα τους προστάτευσει η δικαιοσύνη ;;εδώ βλέπουμε ότι μόνο τα συμφέροντα προστατεύουν .....με κάθε τρόπο

 3. avatar Καστοριά

  Μεγάλη ρόμπα ο τυπος ....

 4. avatar Τελικα

  Ρασπουτιν ηταν μονο ο Αγγελης!
  Εκρυβε και εξαφανιζε στικακια εκανε τα παντα για να μην προχωρησει η ερευνα για την Novartis
  Και το λεει η
  Τουλουπακη που.μονο Συριζαια δεν ειναι
  Αντιθετως λογω καταγωγης εχει δεσμους με την.οικογενεια του Κουλη

 5. avatar Εύκολα μπορουν αν θέλουν

  Για να δούμε τώρα κ Αγγελή ποιος είναι ό Ρασπούτιν να πάρουν τα στοιχεία από το εξωτερικό αν πραγματικά θέλει η δικαιοσύνη νά κάνει σωστά την δουλειά της καί. να στείλει στην φυλακή όσους χρεωκοπισαν την χώρα

 6. avatar Αφιερωμένο σε όλα τα ΝΔ-τρόλια

  Δηλαδή ο Αγγελής δούλευε για άλλα συμφέροντα, πολιτικά μήπως;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει